Fälttävlan
26 augusti 2023 20:27
Ridsportplus

Inte Sveriges dag i European Cup: ”Hade sina utmaningar”

MästerskapDet var tuffa förutsättningar med kraftigt regn när det reds terräng i European Cup i Segersjö på lördagen. "För egen del är jag nöjd med att jag följde min plan hela vägen," säger Anna Hildebrand som tävlar individuellt.

Inte Sveriges dag i European Cup: ”Hade sina utmaningar”
Anna Hildebrand hade förberett sig extra noga inför det berömda huset i Segersjös vattenhinder. Foto: Pernilla Hägg

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Segersjö utanför Örebro bjöd på kraftigt regn och mycket blåst när det var dags för den trestjärniga terrängen i European Cup på lördagen.

På fyra år har han gått från att inte ha hoppat ett terränghinder till det här.

Anna Hildebrand

För Sveriges del innebar utmaningarna ett tapp från den tredje plats laget hade efter dressyren till en femte och sista plats efter terrängen. Laget har också tappat ett ekipage då Sandra Gustafsson utgick med New Cor. Även individuellt tävlande svenska ekipaget Tilde Borg Zeidlitz/First Edition är borta ur tävlingen efter terrängen.

– Det var en fin bana med fina hinder. Den var väldigt rolig att rida men hade sina utmaningar och svårigheter, säger Anna Hildebrand som tävlar mästerskapet individuellt tillsammans med sin Kadinsky de Maretus (BWP val f 2010 e Corland-Landgraf I, uppf Erik Van Der Veken) och ligger på 16:e plats individuellt i det 34 ekipage stora startfältet.

Bästa svensk 14:e

Åsa Alsterlund/Cash In Hugo ligger bäst till av de fem som är kvar i det svenska laget med en 14:e plats.

44-åriga polisen Anna Hildebrand, som driver hästgård utanför Helsingborg, upplevde ändå att underlaget var okej – om än mjukt när hon red.
– Men det är klart att regnandet och underlaget påverkade, fortsätter hon.

Asaalsterlundcashinhugo6633
Åsa Alsterlund/Cash In Hugo ligger bäst till i det svenska laget efter en regnig terrängdag i Segersjö. Foto: Pernilla Hägg
Stina Arosenius Lorelei-l-5384
Stina Arosenius och Lorelei-L ligger nära ledningen i den öppna trestjärniga klassen. Foto: Pernilla Hägg
Robbeverelstminosvandebrem6019
Belgiens Robbe Verelst toppar European både individuellt och lagtävlingen. Foto: Pernilla Hägg

Några svårigheter som det bjöds på var ett nerhopp följt av ett hinder på ett avstånd som låg mitt emellan två och tre galoppsprång samt en svart stock som var vitmålad i överkant och ledde till en sänka där det var sex språng fram till ett annat hinder.

Föberett sig för huset

Och naturligtvis var det berömda Segersjöhuset i dammen med. Denna gång skulle ekipagen hoppa över en låda och sedan gå ganska direkt ner i vattnet, fortsätta in det lilla huset, hoppa ner i vattnet därifrån och sedan fortsätta över ett smalhinder fyra språng därifrån.
– Jag hade förberett min häst på det genom att hoppa in i ett ridhus, säger Anna Hildebrand.
– För egen del är jag nöjd med att jag följde min plan hela vägen och min häst var modig och duktig, fortsätter hon.

Hennes Kadinsky de Maretus har varit en utmaning på många sätt sedan han kom till henne med svår sadeltvång för åtta år sedan. Dessutom tycker han det är jobbigt att både möta hästar och ha hästar för nära bakom sig.
– På fyra år har han gått från att inte ha hoppat ett terränghinder till det här. Han har en enorm kapacitet i hoppningen och ett stort register. Och han ställer alltid upp, berättar ryttaren om hästen som hon har ridit några trestjärniga klasser med tidigare och planerar att rida SM med senare i år.

Svenska laget

I det svenska laget finns för övrigt Matilda Wilhelmsson/Hot Diamond Z på plats 19, Linnea Op De Weegh Thvetus/Joli Cloud Connected på plats 23, Maya Andersson Gouveia/She’s My Master på plats 24 och Madelene Gustafsson/Miami C 25:a. Inget ekipage i hela klassen klarade terrängen helt utan straff.

Belgien toppar lagtävlingen närmast före Nederländerna.

I den öppna trestjärniga klassen är det svenskt på andra plats efter dressyr och terräng genom Stina Arosenius/Lorelei-L. Denna klass har 15 startande.

I den långa tvåstjärniga klassen är det mycket svenskt i resultatlistan och överst bland de 25 startande ligger Esmeralda Gyllensvärd/Grand Amour SD.

Tävlingarna avslutas med banhoppning i morgon, söndag.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden