Ponny
9 maj 2020 12:44

Intensiv vecka för ponnyer när SM flyttas

MästerskapPonny-SM dressyr flyttas fram på grund av coronapandemin. Mästerskapet kommer att ridas tillsammans med lag-SM för ponnyer.

Intensiv vecka för ponnyer när SM flyttas
Sista veckan i oktober blir intensiv för svenska ponnyekipage i dressyr. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild: Fredrik Jonsving

Ponny-SM i dressyr för ponnyer flyttas fram till slutet av oktober.

Detta berättar Svenska Ridsportförbundet på sin webbplats.

Flytten beror på coronapandemin och gör att höstlovsveckan kan bli en riktig dressyrfest, förutsatt att läget med coronakrisen är ett annat än nu.

Det blir Helsingborgs Fältrittklubb som arrangerar mästerskapet. Klubben är sedan tidigare arrangör av finalen i lag-SM för ponnyer. Årets cuper får också sina avslut där. Det handlar om
Mats Mellberg P-12 Dressyr Cup, Svenska Ridsportförbundet Ride and Learn P-12 och Svenska Ridsportförbundet Ungponny Dressyr. Dessutom rids semifinalen i Sweden International Horse Show Ponny Kür under mästerskapet.

SM-tävlingarna är planerade att hållas mellan den 27 oktober och den 1 november.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden