Hoppning
23 november 2022 10:01

Internationell startplats till ledaren i ATG Riders League

InbjudanATG Riders League kryddas nu med en extra bonus i form av en inbjudan att starta i de internationella klasserna under Gothenburg Horse Show.

Internationell startplats till ledaren i ATG Riders League
Py Jägerdén har just nu chansen att få rida femstjärnigt i Scandinavium. Foto: Roland Thunholm

Ekipagen i hoppningens succéserie ATG Riders League får nu ytterligare en sporre. Ryttaren som leder Grand Prix-touren efter den sista deltävlingen i Borås bjuds in att rida de internationella klasserna under Gothenburg Horse Show. Ryttaren får i samråd med landslagsledningen välja de klasser som kan hjälpa till att utvecklas och inspirera allra mest.

– Det är jätteroligt att vi kan erbjuda det här till våra absolut bästa ryttare på nationell nivå, det är en otroligt nyttig erfarenhet att få rida i Scandinavium i den internationella miljön, säger Tomas Torgersen, tävlingsledare för Gothenburg Horse Show.

Årets upplaga av ATG Riders League består av sex deltävlingar och en stor final som avgörs under Gothenburg Horse Show 22-26 februari 2023. Fyra deltävlingar har avgjorts hittills och totalledaren är för närvarande Py Jägerdén. Hon leder med 84 poäng före Niklas Arvidsson som ligger på andra plats med 64 poäng.

– Självklart vore det helt fantastiskt att få möjligheten att rida på en femstjärnig tävling. Att få rida bland världseliten på hemmaplan vore lite av en dröm, säger Py Jägerdén i ett pressmeddelande.

De två sista kvalen går hos Flyinge Hästsportklubb vecka 49 och därefter hos Borås Fältrittklubb vecka 6.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden