Hoppning
2 augusti 2015 14:29

Irma Karlssons satsning höll

Hon gick ut tidigt i omhoppningen i mellanrundans final och satsade allt. Och det höll hela vägen till seger för Irma Karlsson och Starling 7 på Varbergs internationella, trestjärniga meeting på söndagen.

Irma Karlssons satsning höll
Irma Karlsson red i från resten av startfältet i 1,45-klassen och vann med god marginal. Photographer Roland Thunholm

Irma Karlsson och Starling 7 (val f 2005 e Stakkato-Calvaro äg/uppf Gestuet Lewitz) stod för en av 21 felfria rundor i grundomgången i 1,45-klassen som var mellarundans final på Varberg Summer Horse Show. Ekipaget gick ut tidigt i omhoppningen och fick till en optimal runda, riktigt snabb och felfri. 
– Men jag vågade inte tro att det skulle hålla hela vägen, säger Irma Karlsson som sedan hade en tids nervös väntan innan klassen var klar och hon stod som segrare.
– Jag är jättenöjd, säger hon. 

Tvåa blev Frank Schuttert/Gk Quentin, Holland, på en omhoppningstid som var nästan 1,4 sekunder långsammare än Irma Karlssons. Irlands Shane Carey var trea med Contenance 15.

Irma Karlsson red in drygt 56 000 kronor för sin seger och var på pallen i en klass tidigare i dag. Klassen hade 59 startande ekipage. 

Annelie Frank/Jörgen Ottosson

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden