Dressyr
9 december 2013 15:21

Isabell Werths Antony död

Isabell Werth har tagit farväl av sin gamla kollega Antony. Den 27-årige hannoveranaren fick avlivas på grund av allvarlig kolik.

Redan för sex år sedan genomgick Antony (f -86, e Argument-Wenzel I) en kolikoperation och har sedan dess kämpat med kolik, skriver St Georg. Dagarna innan Isabell Werth skulle åka till Salzburg, drabbades Antony återigen av kolik.
– Han saknade helt enkelt styrkan att göra det igen. Hans hjärta var för svagt för en till operation, som han helt säkert inte skulle överleva. Vi ville skona honom. Jag tröstar mig med att Tony kunde njuta av sitt pensionerade liv i åtta underbara år med oss. Trots detta, är det alltid sorgligt att förlora en av våra fyrfotade vänner, skriver Isabell Werth på sin hemsida.

Isabell Werth började rida Antony som 20-åring.
– Vi gick igenom uppgångar och nedgångar – och jag är glad att jag återigen kunde vara där för honom under hans sista promenad.

Isabell Werth och Antony under Världscupfinalen 1999, där de slutade på en andraplats och 80,31 procent.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden