Dressyr
7 oktober 2012 17:12

Isac trippelvinnare

Han har vunnit som 5- och 6-åring, som 7-åring fanns det ingen tvekan. Isac och Minna Telde regerade från kval till final. ńven om allt kan hända som Minna Telde sa inför finalen så var det en säker ohotad seger till den känslige Isac.

Isac trippelvinnare
Minna Telde har all anledning att vara glad över Isac.

Minna utmanades om segern av sig själv på hästen Stanford samt klassens enda sto Licorie, godkände hingsten Wellington 1229 och hans norska kollega Mr Gold G, godkänd i Norskt Varmblod.

Minna och Stanford inledde stadigt och höll ledningen länge, ända tills hon gjorde entré med Isac (val e Hip Hop-Master, uppf P-C Bengtsson) själv. Isac gjorde en härlig uppvisning och fick några av championatsveckans mycket sällsynta nior, bland annat för en vacker travsluta av domare Wiveca Schenholm. Dieter Schüle delade ut ännu en för en fantastisk bytesserie. När det var dags för ökad galopp klämde Anettte Franzén Iacobeaus i med en till. Ja, Isac och Minna var helt enkelt i en egen division i årsklassen och fick över 75 procent.

Helen Persson och svarta, vackra Licorie förbättrade sitt resultat från kvalet och bjöd på en prickfri runda. Jeanna Högberg med Wellington såg säker ut på nivån men fick inte till en förbättring från kvalet och stannade strax under 67 procent.

Norska Louise Almlund hade den otacksamma uppgiften att komma in efter Isac, en otacksam uppgift men Mr Gold G är en elegant, samarbetsvillig hingst som dock lipade lite åt publiken idag inför start men på banan gällde fokus. Mr Gold G gick inte fullt ut för guld men väl för silver efter ett gediget program på strax över 69.

Kraven för att kvala till 7-årschampionatet är ett genomfört kval i St Georg eller Msv A och grundomgången innehöll många svaga resultat. I finalen lyckades hälften av ekipagen bättre medan andra fick dyrbara misstag.

Resultat
Läs mer

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar