Hoppning
13 juli 2023 12:30
Ridsportplus

Isolde Klich tog hem childrenfinalen

FHS 2023Isolde Klich, vinnare av den första finalomgången i Maya Delorez Children Challenge, gick ut sist i den avgörande omhoppningen på Falsterbos stora gräsbana. Nollan höll fram till sista hindret, men trots en miss lyckades hon ta hem totalen.

Isolde Klich tog hem childrenfinalen
Isolde Klich fick leda ärevarvet med San Valentin. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Isolde Klich fick högst inverkanspoäng med San Valentin (SWB val f -08, e Tornesch-Robin Z, uppf Jannike Plym, äg Magdalena Klich) i tisdagens första finalomgång av childrenryttarnas hoppning i Falsterbo.

  Det gav henne fördelen att starta sist i dagens andra och avslutande finalomgång, där 14-åringen satte klassens tredje nolla och gick till omhoppning.
  – Jag var jättenervös, berättar Isolde efter ritten.

  San Valentin såg ut att vara helt med på noterna men vägen till sista oxern i omhoppningen blev inte optimal och ekipaget kom lite nära, vilket gjorde att en bom föll. Trots att Vilda Larsson var dubbelt felfri så räckte Isoldes resultat ändå till totalsegern.

  – Jag visste inte att jag hade råd med ett nedslag, men jag blev väldigt glad att jag vann, säger Isolde.

  Isolde Klich-san Valentin 3 230713 Rt
  Isolde Klich och San Valentin. Foto: Roland Thunholm

  Hennes stora valack har tidigare gått upp till 1,45 med Carl-Walter Fox, men dagens bedrift var det klart största Isolde gjort. Närmast väntar SM för children, och när Isolde går vidare som junior nästa år blir det troligtvis lillasyster som får ta över tyglarna på San Valentin.

  – Han är stor men inte svårriden, han är mer som en ponny – det är en helt perfekt första stor häst att rida.

  Efter avslutningen konstaterar alla tre ryttare som gick till omhoppning att det var mycket nerver i finalen. Vilda Larsson, sjua i den första omgången, satte klassens enda dubbelnolla.
  – Jag var taggad inför finalen och hoppades på att bli felfri, berättar hon.

  Vilda Larsson-swing Sweet Champion 2 230713 Rt
  Vilda Larsson och Swing Sweet Champion. Foto: Roland Thunholm

  Swing Sweet Champion (SWB f -08, e Ludwigs Champion-Swift, uppf Mikael Larsson, äg Mikael Larsson & Sofie Dittrich Larsson) gjorde inte sin ryttare besviken. Med Vildas mamma har fuxstoet även gjort starter i 1,40-klasser men det är inte en helt enkel häst.

  – Hon är en bra läromästare men hon är svår. Hon är väldigt stark och stor, det är lite svårt att hantera, säger Vilda, som planerar att fortsätta rida stoet i juniorklasser nästa år.

  Mirah Lundqvist-corinne 1 230713 Rt
  Mirah Lundqvist och Corinne. Foto: Roland Thunholm

  Mirah Lundqvist var först att gå till omhoppning och hon fick därför också starta först.
  – Det var lite jobbigt. Det är skönare att se vilka vägar de andra tar, då vet man också vad man behöver göra, konstaterar hon.

  Med Corinne NG (SWB sto f -09, e Caressini L-Turban Rose, uppf & äg Pernilla Lundqvist) fick Mirah med sig ett hinder på vägen mot mål. 13-åringen har även nästa år i childrenklasser, men planen är att börja nosa på juniorhöjder redan då.

  – Corinne har flera vinster i 1,40, så vi får se hur det går. Om jag kommer upp i klasserna och det går stadigt så kanske jag rider som junior nästa år. Men det beror helt på hur det känns.

  Resultat finalomgång I
  Resultat finalomgång I
  Regler Maya Delorez Children Challenge

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden