Världen
22 maj 2018 19:10

Italiensk förbundshöjdare gripen och avstängd

GripenCesare Croce, Director of Dressage inom italienska ridsportförbundet och tidigare ordförande, har gripits och är tillfälligt avstängd.

Italiensk förbundshöjdare gripen och avstängd
Cecsare Croce är tillfälligt avstängd från sitt uppdrag. Arkivbild: FEI

Italienska ridsportförbundet skriver i ett pressmeddelande att deras Director of Dressage har stängts av tillfälligt från sitt uppdrag sedan han gripits av polis. Cesare Croce har tidigare även varit ordförande för förbundet.

Han greps i går samtidigt som 20 andra personer och samtliga ska just nu befinna sig bakom lås och bom. Det hela är ett led i en utredningen om skattebrott, pengatvätt och korruption där entreprenören Giuseppe Malaspina, som har en stor ridsportanläggning, misstänks vara huvudpersonen, uppger Eurodressage.

”Vi väntar på att utredningarna ska genomföras snabbt, i vilka det hoppas att Cesare Croce kommer att bevisa ’his own extraneousness’ ”, skriver det Italienska ridsportförbundet i sitt pressmeddelande.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-