Hoppning
14 juni 2015 15:21

Jacob Hellström 1,50-bäst

Jacob Hellström vann delfinalen över 1,50-höjder i säsongens näst sista kvalomgång i Swedish 7-star Spring Tour som avverkades på Grevlunda.

Jacob Hellström 1,50-bäst
Jacob Hellström vann 7-stars delfinal på 1,50-höjder med Varchi. LottaPictures AB

19 ekipage försökte men det var bara tre som klarade nollan i 7-stars delfinal på 1,50-höjder. När sedan de två fyrfelare, som fick följa med till winning round, drog på sig ytterligare rivningar var det så klart ännu mer upplagt för nollorna.

Jacob Hellström visade direkt att han inte tänkte ge bort något frivilligt. Med den tyska Varchi (hingst f -02 e Poor Boy-Concorde) svarade han  för en utsökt nolla på en tid som luktade seger och som höll hela vägen. Anders Lidbeck och Fredrik Jönsson gjorde bra försök men det räckte bara till andra respektive tredje plats.

– Väldigt roligt så klart. Vi har haft hingsten runt tre år och den utvecklas hela tiden. Det känns verkligen som att jag är med i matchen ordentligt nu, berättade Jacob som också kunde glädjas åt fru Sara Molvidson Hellströms 1,45-seger tidagre på dagen.

Delfinalen på 1,40-höjder vann Siri Swärd med den Hollandfödda Alea M (sto f -05 e Guidam-Olisco S.F.). Som sist ut bland nio i omhoppning var Siri halvsekunden bättre än länge ledande Olof Smith/Escada V.S.

Nicole Holmén vann delfinalen på 1,30-höjder med Aernst (val f -99 e Aerline H-Marduk, uppf Åsa Skoog), som klart snabbast bland sju dubbelnollor.

Resultat

Jörgen Ottosson/Christel Behrmann

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden