Sverige
2 november 06:20

Jägare skulle skjuta räv – dödade hästen Lucky Dame

Förlupen kulaJägaren siktade på en räv men råkade skjuta ihjäl hästen Lucky Dame. "Barnen älskade att rida på henne", säger Rosita Magnusson som sörjer sin gamla trotjänare.

Jägare skulle skjuta räv – dödade hästen Lucky Dame
Hästen Lucky Dame förblödde av sina skador. Bilden har inget samband med artikeln. Arkivbild: Vigonira/Istock

Rosita Magnusson var på yoga när hon i söndags morse fick ett telefonsamtal från sin sambo om att hennes häst Lucky Dame (SWB f-98 e Lucky Light-Dammen, uppf Claes Ekström, äg Rosita Magnusson) blivit skjuten i hagen på gården Vankiva utanför Hässleholm.

Hon kastade sig hem i panik och fann en 25-årig jägare som förtvivlat försökte stoppa blodflödet. Jägaren ska ha siktat på en räv, men kulan studsade mot ett stengärde och träffade Lucky Dame i halsen. Det rapporterar Kvällsposten.
– Hon var min gamla trotjänare. Jag har haft henne sedan hon var 14 år och hon hade flera år kvar. Barnen älskade att rida på henne, säger Rosita Magnusson.

Polis kallades till platsen i samband med händelsen och jägaren är misstänkt för jaktbrott.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden