Sverige
19 augusti 2020 09:45

Jägare tog fel – sköt två shetlandsponnyer

Missriktade skottJägaren misstog de två shetlandsponnyerna för vildsvin och sköt bägge till döds. Händelsen utspelade sig i Kalmartrakten i helgen och ponnyernas ägare kan fortfarande inte tro att det är sant.

Jägare tog fel – sköt två shetlandsponnyer
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Darius Murawski/Istock

– Jag bad polisen upprepa sig tre gånger. Det är ingenting man någonsin tror ska kunna hända. Man tror att jägarna ska ha tillräckligt bra koll för att det inte ska kunna gå så fel, säger Amanda Svedegård till ATL.

Shetlandsponnyerna hade rymt från hagen under natten och när en jägare fick syn på dem på söndagsmorgonen sköt och dödade han både Ylme och Mila, som funnits hos familjen i 18 år.
– Jag har pratat med jägaren som egentligen var ute för att jaga vildsvin. Han var väldigt ångerfull vilket känns skönt, men ingenting kan ersätta två familjemedlemmar, säger Amanda Svedegård.

Ärendet hör inte till vanligheterna och det är nu nedlagt, säger Tobias Haldén vid polisen i Kalmar till ATL. Detta med anledning av att kriterierna för jaktbrott inte är uppfyllda.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden