Sverige
11 december 2020 12:12

”SM-fixaren” Jana Wannius nominerad till Årets eventskåning

LjusglimtDet bidde inget Falsterbo Horse Show i år, men det bidde ett SM. För denna blixtsnabba omställning är nu FHS-generalen Jana Wannius nominerad till Årets eventskåning.

”SM-fixaren” Jana Wannius nominerad till Årets eventskåning
Jana Wannius styrde om hela FHS-skutan när pandemin satte stopp – och arrangerade SM istället. Foto: Roland Thunholm

Det är Event i Skåne som varje år delar ut priset Årets eventskåning till ”de starkast lysande stjärnorna på Skånes eventhimmel”. Priset hyllar alla de eldsjälar som bidrar till att sätta Skåne på event- och möteskartan. Nu är Falsterbo Horse Shows egen eldsjäl och superstjärna Jana Wannius nominerad till det prestigefyllda priset.

”När Falsterbo Horse Show inte kunde arrangera sitt årliga evenemang, lyckades man snabbt ställa om och värva ett SM i hoppning – utan åskådare, men likväl ett nationellt stjärnevent med 600 hästar och 500 ryttare.”

”Malin Baryard Johnsson, Peder Fredricson, Fredrik Jönsson, Rolf-Göran Bengtsson och förra årets SM-vinnare Marcus Westergren var några av de ryttarstjärnor som intog Falsterbo under eventet som bitvis direktsändes i SVT2 och Equisport. Evenemanget genererade hög goodwill för Falsterbo inom ridsportvärlden och även internationellt, bland annat genom de ryttare som stod på pallen.” Så lyder motiveringen bakom nomineringen.

Här kan du vara med och rösta.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden