Avelsnyheter
28 juni 2018 10:44

Jazz-kloner snart redo för tävling

Dubbelt uppTvå Jazz-kloner som föddes 2012 är snart tävlingsredo och har fått en ny ryttare i sadeln.

Jazz-kloner snart redo för tävling
Snart ska de unga Jazz-klonerna ge sig ut på tävling. Foto: iStock

Det holländska stuteriet Broere, ägare av dressyrmatadoren Jazz, beställde år 2011 två kloner efter honom. De föddes i USA året efter och flyttade något senare hem till Holland. Nu rapporterar stuteriet att Jazz-klonerna börjar bli redo för tävling och att den holländska GP-ryttaren Patrick van der Meer har tagit över tyglarna.

”Nu är de redo för ’Lichte Tour’ och det är därför vi har valt att ta dem till Patrick van der Meer. Han kommer att introducera dem i sporten. Patrick är en mycket bra ryttare, och han finns bara en halvtimme bort från oss. Det gör det lätt att regelbundet kolla hur saker och ting går med hästarna”, säger Anne Broere till De Hoefslag.

Hon berättar vidare att klonerna, föga förvånande, har stora likheter med Jazz och att hon anser att de har hans talang för dressyr. Hästarna heter kort och gott Jazz Clone 2 och Jazz Clone 3, och de har inte några smeknamn.
“Det är vad som står i deras papper och vi ändrade bara aldrig på det” säger Anne Broere.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden