Sportnytt
21 februari 2018 09:41

JEM i voltige till Flyinge

MästerskapFör några månader sedan blev det offentligt att VM i voltige 2020 arrangeras av klubben Svea Voltige i Flyinge 2020. Nu är det också klart att klubben ordnar junior-EM samtidigt.

JEM i voltige till Flyinge
Så här såg det ut när tyska Aachen ordnade EM i voltige 2015. Om några år är det dags för internationella mästerskap i Sverige. Foto: Roland Thunholm

Fakta

Tävling i voltige

° Liknar konståkning eller dressyr: varje voltigör visar först ett obligatoriskt och sedan ett fritt komponerat program till musik, en kür.

° Musik, koreografi och dräkter bildar tema i küruppvisningen.

° Domare ger poäng för tekniskt och artistiskt utförande i varje visad övning.

° Hästens lydighet och förtjänster bedöms med 25 procent av poängen i varje uppvisning.

° Det tävlas individuellt, i par eller i lag om sex voltigörer.

° Linföraren styr och kontrollerar hästen i galopp på en volt i manegen.

Det här dubbla mästerskapet beräknas att locka mer än 400 voltigörer och över 100 hästar.
– Det är suveränt roligt. Voltigen är på frammarsch och det är så kul att få förutsättningar att visa upp sporten på högsta nivå på hemmaplan. Vi tror på ett kalasmästerskap, på en fantastisk plats, säger Svenska Ridsportförbundets sportchef Andrea Barth i ett pressmeddelande.

Svea Voltige har arrangerat internationell voltige på Flyinge sedan 2015 och nu ska organisationen vässas ytterligare. En del i detta blir att ordna Flyinge CVI4* med Nations Cup både 2018 och 2019.
– Det är rätt häftigt och en riktig utmaning, förstås, säger Ted Velander, ordförande i arrangörsklubben Svea Voltige, i pressmeddelandet.
JEM och VM i voltige går på på Flyinge mellan den 28 juli och 2 augusti 2020.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden