Hoppning
17 juni 2018 16:15

Jennie Juhlin 1,50-vinnare i Runstens 7 Star

Nationellt Jennie Juhlin red hem sin första 1,50-seger på Beyonce i tuff konkurrens när de näst sista delfinalerna av 7-Star spring tour avgjordes. I de andra finalerna var det istället två riktigt rutinerade namn i topp.

Jennie Juhlin 1,50-vinnare i Runstens 7 Star
Jennie Juhlin och Beyonce stod för två felfria rundor i 1,50.klassen på Runstens elittävlingar. Foto: Roland Thunholm

Strömsholms Ryttarförenings Jennie Juhlin och Beyonce (HOLST sto f 2009 e Singulord Jot-Contender, uppf Susann Storm, äg Mats Wåhlin AB) var ett av fyra ekipage som var nolla i 1,50-klassens första runda.

Det var ett erfaret gäng på fem ryttare som gjorde upp i en omhoppning i helgens högsta klass. Det tuffa motståndet skrämde inte Jennie Juhlin som gick ut sist i klassen och oblygt red hem segern, som dessutom var hennes livs första.
– Varken jag eller min häst har så mycket rutin i 150-klasser men man måste våga gå för seger, säger Jennie Juhlin.
Hästen Beyonce  har Jennie ridit i 1,5 år. Det är ett sto av mindre modell men som hon tror mycket på.

– Hon är bara 9 år och ganska liten men hon hoppar stort och går alltid in för det och ger allt, säger Jennie.
Med 1,5 sekunds marginal till tvåan Stina Lillje kunde Jennie Juhlin kamma hem en segercheck på 40 000 kr och tog sig även ett rejält steg närmare sitt stora mål, att kvala till finalen i Falsterbo.
– Jag hoppas att vi kvalar till Falsterbo och därefter satsar vi på senior-SM i juli.
Jennie och Stina var ensamma om att hålla nollan i båda omgångarna, på tredje plats kom Marcus Westergren med ett tidsfel som han hade med sig från grundomgången.

Det var 19 ekipage som gjorde upp i klassen.

Ridsport
Jennie Juhlin var strålande glad efter sin 1,50-seger.
Ridsport
Stina Lillje på väg mot en andraplats i 1,50-klassen. Foto: Roland Thunholm
Ridsport
Marcus Westergren fick med sig den gula rosetten hem efter delfinalen i 7 Star över 1,50-hinder.

Det var tajt i 140-finalen där två rutinerade Södertälje-tjejer gjorde upp om segern. Linda Heed drog det längsta strået och red i mål snabbast tätt följd av Marlene Lindblad. Hästen hon gjorde det på var Jarvis van D´Abelendreef (val f. 2009 e. Nabab de Reve-Heartbreaker, uppf. Wilfried Cerpentier äg. Stall Heed AB), som hon ödmjukt tackar för segern.
– Det är inte svårt att få till en bra runda när man sitter på en sådan här fin häst. Det är dessutom bara hans andra tävling på väldigt länge, säger hon.

Rutinerade Jens Fredricson tog hem finalen i 1,30-rundan på 7-åriga Cosmopolit (val f. 2011 e. Cohiba-Calido, uppf. Sören Savgren, äg. Interbreed AB och Markan Strömsholm) där nio ekipage gjorde upp om fem placeringar. Bommarna föll för många och endast tre ekipage klarade omhoppningen felfritt. Jens var en av de felfria och hade bästa tiden med hela tre sekunders marginal till tvåan.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden