Sverige
8 februari 2020 12:20

Jens Fredricson prisad på travgala

UtmärkelseRyttaren och stallmästaren Jens Fredricson har fått ett hederspris i samband med årets Hästgala i Stockholm.

Jens Fredricson prisad på travgala
Jens Fredricson. Foto: Roland Thunholm

Jens Fredricson fick ta emot ATG:s hederspris i samband med årets Hästgala på Waterfront i Stockholm på fredagen.

Det handlar om att ständigt utvecklas och varje häst är en ny individ. Man blir aldrig fullärd. Jens Fredricson.

Syftet med priset är att lyfta fram personer som bidrar till att sätta hästen i centrum och det var första gången som det delades ut till en person inom ridsporten och en inom galoppsporten. Detta berättar bland annat Expressen.

– Jag tycker att det känns jättekul. Jag har nog jobbat med ATG i tjugo år med riksanläggningarna och utveckling av både ungdomar och hästar, säger Jens Fredricson till tidningen.
– Jag är jättestolt i dag över att få det här priset, säger 52-åringen som ingick det svenska hopplaget som tog brons på EM i danska Herning 2013.

– Ridsporten och all hästsport utvecklas och hästarna utvecklas och då måste vi hänga med. Och den hästmänniska som tror att han kan något han har inte förstått vad det handlar om. Det handlar om att ständigt utvecklas och varje häst är en ny individ. Man blir aldrig fullärd. Det är väl mitt motto litegrann.

– Det får inte gå fort. När det har med hästar att göra så måste det ta tid. Man måste lägga bort telefonen och känna in, känna av och andas. Hästarna vet vad vi tänker, säger han och tillägger:

Jens Fredricson är stallmästare Flyinge och Strömsholm.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden