Sverige
28 maj 2020 06:20

Johanna Lassnack i trafikolycka med hästar på lastbilen

TraumaRidsportprofilen Johanna Lassnack var under onsdagskvällen med om en krock på väg hem från en träningshoppning med två hästar i lastbilen. Hon berättar själv om olyckan på Instagram, och skriver att hennes båda hästar vid första anblicken tycks ha klarat sig oskadda.

Johanna Lassnack i trafikolycka med hästar på lastbilen
Johanna Lassnack är en stor inspiration för många unga inom ridsporten. Foto: Ryttarinspiration

Det är oklart hur krocken gick till, men Johanna Lassnack skriver själv på Instagram:
”Det som man är absolut mest rädd för ska hända har hänt. På väg hem från träningshoppningen blev jag och hästarna påkörda. På ett ögonblicks sekund hände det. Helt plötsligt hörde jag bara en smäll och kände hur hela lastbilen slungades till andra sidan vägen.”

När Johanna Lassnack väl fick stopp på bilen, kastade hon sig ut för att se till hästarna. Därefter sprang hon vidare för att se till föraren av den bil hon hade krockat med. Hon skriver vidare:
”Tillbaka hos hästarna bröt jag ihop. Hela kroppen bara skakade och samtidigt som jag var chockad så var det också glädjetårar över att hästarna var okej. Det tillsammans med tankarna på vad som hände pappa kom tillbaka och en liknande adrenalin och chockkänsla tog över min kropp.” Se hela Instagraminlägget här under.

Johanna Lassnack är hoppryttare, mental coach och grundare av Ryttarinspiration. Hon drabbades nyligen av en stor sorg när hennes pappa tog livet av sig – något hon själv har varit väldigt öppen med i sociala medier.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Jag har förstått att det rycktas om vad som hänt och därför vill jag berätta själv. Det som man är absolut mest rädd för ska hända har hänt. På väg hem från träningshoppningen blev jag och hästarna påkörda. På ett ögonblicks sekund hände det. Helt plötsligt hörde jag bara en smäll och kände hur hela lastbilen svungades till andra sidan vägen. Jag kände hur styrningen och bromsarna helt plötsligt slutade fungera och att lastbilen började rista och dundra. I sidospegeln såg jag hur ett däck flög ut mot åkern och för en sekund hann jag tänka ”nu dör vi”. Jag vet ärligt talat inte hur jag lyckades hålla oss kvar på vägen..allt kändes som en evighet innan jag några hundra meter längre fram fick stopp på bilen. Innan jag i ren panik slet upp ytterdörren hann jag få upp bilder av att hästarna stod intryckta och skadade där bak. Jag sprang bak för att kolla hur det såg ut och med en enorm utpust såg jag att väggen var hel. Jag öppnade till hästarna och där stod de och tittade på mig med frågande och skräckslagna blickar. Saphira stod och skakade men utöver det verkade båda vara okej. Jag sprang de 200 meterna tillbaka på vägen så snabbt jag bara kunde för att kolla så att föraren i bilen jag kolliderat med var okej. Det låg blod i gräset och jag såg hur det forsade ifrån hens ansikte. För en sekund hann jag drabbas av ytterligare en chock innan föraren lugnande sa att hen var okej. Räddningstjänst, ambulans och polis var snabbt på plats även om det kändes som en evighet. Tillbaka hos hästarna bröt jag ihop. Hela kroppen bara skakade och samtidigt som jag var chockad så var det också glädjetårar över att hästarna var okej. Det tillsammans med tankarna på vad som hände med pappa kom tillbaka och en liknande adrenalin och chockkänsla tog över min kropp. Det var som att jag inte kunde få fram ord när jag skulle förklara vad som hänt. Jag är fortfarande chockad och känner mig helt tom inombords. Men i allt detta så är det absolut viktigaste att hästarna och jag klarade oss utan fysiska skador. Vi hade en skyddande ängel. Någon vakade över oss. Kanske var det du pappa♥️ Var rädda om er därute och snälla kör försiktigt, även om det ibland inte räcker.

Ett inlägg delat av Johanna Lassnack (@johannalassnack)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden