Hoppning
9 augusti 2017 15:40

John Whitaker om fallet: ”Kunde inte känna mina fötter”

Den brittiska hoppryttaren John Whitaker firade sin 62-årsdag på ett ovanligt trist sätt genom en avramling på Global Champions Tour. ”Jag kunde inte känna mina fötter. Det var den mest oroande stunden” säger John till Horse and Hound.


John Whitaker om fallet: ”Kunde inte känna mina fötter”
John Whitaker, här med Echo of Light, tar en liten paus efter fallet.

Som Ridsport rapporterade i helgen ramlade John Whitaker av under Global Champions Tour när hans häst kraschade rakt in i ett räcke. Det var dessutom Johns 62-årsdag och den andra avramlingen på tävling på kort tid från hästen Cassinis Chaplin.

Ville sitta upp
Johns anhöriga berättade senare att läget var under kontroll, och nu bekräftar John för Horse and Hound att han är ”okej, men öm”.
– När man träffar marken är ens första instinkt alltid att ta sig upp och sitta upp på hästen igen, men jag kunde inte känna mina fötter. Det var den mest oroande stunden och det var därför sjukvårdspersonalen satte upp skärmar runt mig, berättar John för tidningen.

Dessbättre kom känseln tillbaka och John, som var vid medvetande men yr, hade bland annat sin bror Michael och vännen Nick Skelton vid sin sida medan de väntade på ambulansen. På sjukhuset röntgades John och det visade sig att ryttaren var välbehållen efter omständigheterna.

Tar ledigt från tävling
I morgon är det fem dagar sedan fallet och då planerar John att rida igen enligt Horse and Hound.
– Jag har inte varit tillbaka på hästryggen än. Jag ska ha ledigt från tävling den här veckan, men får se hur jag känner mig nästa vecka och tar det därifrån.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden