Sportnytt
22 februari 2022 11:28

Jönköping Horse Show tar tillbaka höstlovet

JHS”Hästlovet” är tillbaka när Jönköping Horse Show intar Elmia i höst. Dessutom utökas tävlingarna med en dag.

Jönköping Horse Show tar tillbaka höstlovet
Stephanie Holmén och Flip's Little Sparrow på Elmia i höstas. Foto: Roland Thunholm

I höst är ”Hästlovet” tillbaka när Jönköping Horse Show återigen äger rum under skolornas höstlov första veckan i november. Höstlovet är dessutom säkrat för JHS i tre år framåt och utökas med en dag. Årets datum blir den 1-6 november.

Jönköping Horse Show grundades för fem år sedan av den namnkunniga trion Lisen Bratt Fredricson, Jana Wannius och Sylve Söderstrand, och har på kort tid etablerat sig som en av Sveriges återkommande hästfester. 2019 arrangerades tävlingarna för första gången under höstlovet, vilket då marknadsfördes som ”Hästlovet”.

Pandemiåret 2020 ställdes JHS in och i fjol var det nära att tävlingarna inte blev av, men istället blev det en raketomvändning efter att restriktionerna togs bort kort inpå tävlingen. På grund av en evenamangskrock på Elmia gick då JHS av stapeln veckan innan höstlovet. Önskan från arrangörshåll har dock hela tiden varit att återerövra höstlovet och nu har så skett.

– Vi ville skapa en naturlig mötesplats för ridsporten, en tävling för alla! Unghästar, barn, ungdomar, och elit. Hoppning, dressyr, mässa. Allt samlat på en plats i Sverige som är geografiskt tillgänglig för många, Elmia är perfekt. 2019 arrangerade vi tävlingarna för första gången under höstlovet, som blev Hästlovet. Det har hela tiden varit vårt mål och det är så roligt att ha säkrat upp Hästlovet i tre år framöver, säger Lisen Bratt Fredricson i ett pressmeddelande.

Jönköping Horse Show och Elmia har ingått i ett flerårsavtal 2022-2024 och kommer arrangeras i utökat format och med nya datum.

Dessvärre krockar JHS i år med inomhus-SM i hoppning för ponny och children

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden