Sport
26 augusti 2017 14:19

Juan Matute Guimon dubbelsegrare på Ullevi

Precis som i kvalet slog Juan Matute Guimon Jr till med härlig ritt i U25-dressyren. Lina Dolk och Biggles gjorde en suverän ritt och var åter tvåa i en fin kürfinal.

Juan Matute Guimon dubbelsegrare på Ullevi
Juan Matute Guimon Jr och Quantico Ymas vann men oj så bra Lina Dolk och Biggles 1015 är, de rockade loss på Ullevi. Kim C Lundin, Kim@witnet.se

Det var finaldags i den fina Lövsta Future Challenge International U25 Dressage som lockat många utländska ekipage till Göteborg. Detta trots att U25:ornas eget EM går näta vecka. De nationer som är här är de med många ryttare i kategorin och Sverige hävdar sig verkligt väl i kategorin.

Första ryttaren Geert Hofland med sin valack Oswin red ett bra program och ledde en bra bit in i klassen på moderata 68,40 procent.

Alva Lander och Herbie Hancock Graftebjerg red sin kür till Abba-inspirerade toner. Så även österikiska Katarina Haas som med sin hingst efter Sandro Hit döpt till Saint Tropez gjorde ett mycket bättre program nu när det var fritt fram för egna mönster. Dyra misstag slog dock hårt på totalen även denna dag.

Nathalie Braun med häftige Sergio hade samba och Santana-medley som fungerade bra till den stora hästens fina mekanik. 

Alexandra Barbancon Mestre är lillasyster till Morgan som red OS i London som yngsta ryttare någonsin. Med Bolero gör hon en fin ritt till mäktig men inte så taktfast musik. 

Denise Ljungkvist och Soéga kanske hade sovit inne på Ullevi eller haft annat terapisamtal för idag fungerade allt så mycket bättre. De fick chansen att visa upp sina fina kvalitéer i piaff och passage, dessutom med mycket bättre skritt. Av detta syntes inte många spår i procenten på 69,375 procent från domarna medan publiken delade ut 71,395 procent. 

Isabella Tovek och hennes Weltliebe har ett fräckt kürprogram med pampig musik. De fick till härliga serier men kulle behöva vila ännu lite till på steget i passagen. Deras fina precision och harmoni gav utdelning med 70,675 procent  och fjärde plats till slut. 

Jill Huybregts på stilige Zamacho Z hade ett finstämt musikval med pianoklink, oboe och stråkar, en vacker ljudkuliss. Tyvärr blir halsen lite kort och skritten är knapp, dyrt i vanliga fall men domarna hittade kvalitéer nog för 73,1 procent, en tredje plats. 

Lina Dolk och Biggles 1015 utgör en härlig silhuett på banan och deras fina rockiga kür, ärvd av tränaren och tidigare ryttaren Kristian von Krusenstierna, är verkligt bra. Lina och Biggles gör kvartsvändningar i piaff och direkt upp i ökad trav, riktigt svårt och väl utfört. ett litet missförstånd i en övergång som enda malör i programmet är starkt levererat, med fräck avslutning med upprepade piaffer. Totalt 74,400 procent, Weltclasse! och andra plats äve idag.

Näst sista startande Juan Matute Guimon Jr och Quantico Ymas har en verklig misch-masch av musik som faktiskt fungerar, kanske för att de verkligen vet vad de sysslar med på banan. De har ett svårt och fräckt program och levererade varje rörelse med hög kvalité. Totalt 78,20 procent och ledning så som i grundomgången där de segrade.

Quantico Ymas ville inte stå still – hela tiden.

Sist ut var Carlijn HubertsWatoeshi, 14-årig valack, svart, lättfotad men med lite kort hals rakt igenom. Musiken de rider till har markerade övergångar men känns mer som ljudkuliss än taktförstärkare. Deras program var snudd på fläckfritt tills Watoeshi vägde bakåt i sista halten. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden