Världen
24 maj 2020 06:50

Juan Matute Guimon kände igen sina föräldrars röster

LyckaHela ridsportvärlden håller andan i väntan på att den unge världsryttaren Juan Matute Guimon ska vakna upp ur koman efter sin hjärnblödning. Under lördagen kom de första positiva tecknen. När Juan hörde sina föräldrars röster vid sjukhussängen öppnade han ögonen och började gråta.

Den unge dressyrryttaren Juan Matute Guimon har hållits nedsövd sedan han kollapsat på grund av en hjärnblödning för snart tre veckor sedan. Efter omfattande hjärnkirurgi har omvärlden nåtts av försiktigt goda nyheter om att han är på bättringsvägen. Under lördagen togs ett stort kliv i rätt riktning när han för första gången reagerade på tilltal och slog upp ögonen.

Det är Juans syster Paula Matute Guimon som berättar på Instagram att hennes bror under lördagen har kunnat följa enkla uppmaningar. Trots att han fortfarande hålls delvis nedsövd har han klarat av att öppna ögonen och klämma tag med handen.

Paula Matute Guimon skriver vidare:
”Idag har det varit en mycket känslomässig och lycklig dag för vår familj och vi har något vi vill dela med oss av till alla er. Efter att ha tagit emot morgonens nyheter, åkte mina föräldrar fulla av förväntan till sjukhuset för att besöka Juan. Direkt när de kom in i rummet och började prata med honom, kände Juan igen deras röster, öppnade ögonen och började gråta. Det finns inte ord nog för att beskriva hur mina föräldrar kände i det ögonblicket, men läkaren tog till orda och sa att Juan överträffar alla förväntningar.”

Den 22-årige spanske dressyrryttaren Juan Matute Guimon föll ihop efter ett ridpass hemma i Madrid den 5 maj. Han har sedan dess legat i koma med en massiv hjärnblödning. Efter att ha genomgått två operationer har han sakta men säkert visat tecken på förbättring. Undersökningar har visat att hjärnblödningen orsakats av en medfödd defekt i hjärnan.

Juan Matute Guimon är rankad som nummer två av de spanska ryttarna på världsrankningen med hästen Quantico och som trea med Don Diego. Han red VM 2018 och siktade på en OS-plats i år.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 90 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden