Sport
23 februari 2017 11:55

Julia Hallberg och 19-åriga Rolex är Morgondagens vinnare

Morgondagens vinnare har korats i Göteborg. Bäst av juniorerna i Scandinavium var Julia Hallberg med 19-åriga Rolex som mötte halva starfältet i omhoppningen.

Julia Hallberg och 19-åriga Rolex är Morgondagens vinnare
@RolandThunholm

Medan morgonpubliken droppade in på Scandinavium gjorde tävlingens yngsta stor häst-ryttare upp i Morgondagens vinnare. Halva startfältet av de 16 ryttarna till start var med till omhoppningen och vassast var Julia Hallberg, 16, med Rolex (KWPN, val, f 1998, e Athletico-Burggraf).

Under förra säsongen red segraren både EM och NM på ponny, och tog två raka kvalsegrar i Morgondagens vinnare.


Lycklig vinnare.

– Det var helt fantastiskt att rida här. En underbar känsla, säger Julia som gjorde debut i Sandinavium med sin gentleman Rolex.
– Han är pigg och glad. Han tycker att livet är väldigt roligt, säger Julia.


Mot andraplatsen.

Erik Dahnelius med Zaptimes slog till med den första nollan i omhoppningen på Peter Lundströms bana. 37,50. Några ryttare senare drämde Julia Hallberg med Rolex till med en tid som var nästan två sekunder snabbare och med sina 35,40 visade de sig vara oslagbara. Trea blev Nellie Berntsson med High Hope och fyra blev Emma Rundcrantz med Chaccadella.


Nellie Berntsson och ”Hilda” hoppade hem tredjeplatsen.

Julia, som tränar för Pether Markne, tog över Rolex efter Sofia Kroon under sommaren 2015 och tillsammans har de placeringar upp till 1,40.
– Han är helt underbar, säger Julia vid prisutdelningen och ler stort av lycka innan hon ger sig ut på ärevarvet.

– Jätteduktiga, säger den nya landslagsledaren Svante Johansson om alla sina juniorer och fortsätter att berätta om sin trupp.
– Målet är att förhoppningvis kunna ta medalj på EM i år.

Omhoppningen i klassen fick en dramatisk start när rutinerade Klara Mattsson, som satte en klockren grundomgångsnolla med Night Vision, for av efter ett missförstånd vid tredje hindret. Lyckligtvis kunde häst och ryttare promenera ut tillsammans.

Foto: Roland Thunholm

Resultat

HAR DU MISSAT NÅGOT FRÅN GOTHENBURG HORSE SHOW? HÄR FINNS RIDSPORTS RAPPORTERING.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden