Dressyr
27 januari 2021 15:59

Juliette Ramel: ”Jag kör 2020 i repris”

SatsningNär förbundskaptenen innan jul presenterade spetstruppen i dressyr var Juliette Ramel en av de givna ryttarna. Med en OS-biljett dinglandes framför näsan "vässar" hon nu satsningen. "Din lägstanivå måste vara jävligt bra", säger Juliette Ramel i en intervju.

Juliette Ramel: ”Jag kör 2020 i repris”
"Jag kommer aldrig att få en häst som honom. Aldrig." Det säger Juliette Ramel om favoriten Buriel. Foto: Roland Thunholm

Tillsammans med storasystern Antonia är Juliette Ramel uttagen till spetstruppen i dressyr, där även Patrik Kittel och Therese Nilshagen ingår. Främst hägrar en OS-biljett till Tokyo och med erfarenheter från både OS i Rio och VM i Tryon i bagaget är satsningen mer tillspetsad än någonsin med nu 15-årige Buriel.

– Vi har bra chanser att gå långt, men både du och hästen måste vara i toppform och det är ju tre dagar på fyra år som allt ska stämma. Din lägstanivå måste vara jävligt bra, säger hon i en intervju med Södermanlands Nyheter.

Förra årets ”masterplan” inför Tokyo går nu ”på repeat” med tävlingsstart i april.
– Jag kör 2020 i repris, säger Juliette Ramel.

– För mig är det här livsviktigt, men det är bara en sport och det är något man måste komma ihåg. Det här med corona har bidragit med sådan förödelse, så håller man sig frisk så är det ju det viktigaste.

Läs hela artikeln (låst) här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden