Sportnytt
22 april 2021 13:00

Jultävlingarna i London flyttas – Olympia byggs om

InternationelltI anrika Olympia har det arrangerats internationella hästtävlingar i över 100 år - starten gick 1907. Nu ska arenan renoveras och byggas om, vilket gör att London International Horse Show flyttar in i nya lokaler i år.

Jultävlingarna i London flyttas – Olympia byggs om
Årets upplaga av LIHS kommer att hållas i arenan ExCeL London. Foto: London International Horse Show

Platsen för årets London International Horse Show, jultävlingarna som lockar många toppryttare i hoppning och dressyr samt fyrspannskuskar, blir arenan ExCeL London. Tävlingarna har arrangerats i Olympia de senaste 49 åren, men i år sätter ombyggnation stopp för genomförandet i december.

– Vi är väldigt glada över att vi kan hålla tävlingarna på ExCeL London. Den moderna arenan ger oss möjlighet att bygga ut alla delar av julshowen som våra besökare, sponsorer och ryttare känner till och älskar. ExCeL gör det möjligt för oss att lägga till spännande nyheter och ha en större arena, säger tävlingsledaren Simon Brooks-Ward i ett pressmeddelande.

Anrika Olympia stod värd för den första internationella tävlingen 1907, och sedan 1972 har London International Horse Show varit årligen återkommande på Olympia 1972. Tävlingarna brukar locka 90 000 besökare, som kommer för att se världscupklasser i hoppning, dressyr och fyrspannskörning, samt en spektakulär julshow, bland mycket annat.

London International Horse Show arrangeras 16-20 december 2021.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden