Hoppning
15 juli 2021 14:17

Jump Club tog guld i lag-SM

FHS 2021Det blev Jump Club som tog hem guldet i lag-SM i hoppning under Falsterbo Horse Show. Det stod klart redan innan alla fyra ryttare startat i andra omgången. En omhoppning krävdes för att kora silver- och bronsmedaljör.

Jump Club tog guld i lag-SM
Filippa Enmark och Kajsa Björe var två av ryttarna i Jump Clubs guldlag. Foto: Anna Nyberg

De första ryttarna i de åtta finallagen hoppade den 12 hinder långa banan på höjden 1,35. Startordningen var omvänd utifrån resultaten i den första finalomgången, vilket innebar att IM Sportriders inledde och ledaren Jump Club Ridsportförening avslutade i varje runda.

Första ryttaren att rida felfritt i finalen i Folksam Elitallsvenska var Ingemar Hammarström och Captain Sparrow, tävlande för Österlens Ridklubb. Jump Clubs förstaryttare Kajsa Björe lyckades också hålla nerverna i styr och lotsade Ballyshan Copa Cabana runt felfritt.

I den andra rundan, med hinderhöjden 1,45, blev det flera nollor.

Österlens Ridklubb satte sin andra nolla genom Linnea Ericsson-Carey och Antigone Gravelotte. När sedan Jump Clubs andraryttare Amanda Landeblad fick med sig en bom på hinder nummer 10 ökade spänningen.

Men tredjeryttaren för Jump Club, Alice Tapper och Doge Dogelito, red felfritt och därmed var lagets ledning ointaglig. Fjärderyttaren Emma Emanuelsson och Centicco Pearl valde därmed för andra gången att avstå från start.

Tre lag på 12 fel fick göra upp om silver och brons i en omhoppning, där en ryttare från varje lag möttes.

Shane Carey och Stan 44 red snabbt och felfritt för Österlens Ridklubb och bärgade hem silvret till sin klubb. Py Jägerdén och AHG Whiterock Luis red också felfritt men inte lika snabbt som Shane Carey, och tog därmed en bronsmedalj till Strömsholms Ridsportförening

Pontus Westergren och Hästkullens Di Marabou för Södertälje Ridklubb fick åtta fel i omhoppningen och klubben slutade därmed fyra.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden