Hoppning
1 februari 2020 13:51

Kajsa Björe kvalsegrare i Morgondagens vinnare

GHS-kvalDet blev en tajt tätstrid i femte kvalomgången av Morgondagens vinnare i Helsingborg. Ebba Kewenter gick till omhoppning och plockade poäng med alla sina tre hästar. Vann gjorde Kajsa Björe på Bienvenue T.

Kajsa Björe kvalsegrare i Morgondagens vinnare
Kajsa Björe visade vilken precisionsryttare hon är i dagens GHS-kval. Foto: Yvonne Karlsson

Banbyggaren Maria Alfredsson hade inte sparat på krutet i lördagens kvalklass till Morgondagens vinnare i Helsingborg. Grunden bestod av 11 hinder och 14 språng, där tre ekipage fick ett förargligt tidsfel och över en fjärdedel landade på 12 fel eller mer.

Slutligen gick 11 ekipage av 47 startande till omhoppningen som både började och slutade med långa, böjda linjer där det var svårt att kapa galoppsprång. Tidsvinsterna fick ryttarna i stället försöka göra i vändningarna, där rutinerade Kajsa Björe lyckades bäst med Bienvenue T. Ekipaget gick i mål med 0 fel och vinnartiden 33,45.

Fullträff för Kewenter

Ebba Kewenter hade tre hästar till start och alla tre gick till omhoppning. Först ut var 14-åriga valacken Cickdown som Ebba briljerade med i Scandinavium redan för tre år sedan. Det blev en riktig klassrunda med tiden 33,54 som länge såg ut att vara svårslagen. Philip Svitzer och Alida Nike lyckades men fick ett nedslag på sista räcket. Därefter var det dags för den lilla elektriska valacken Nimbus, som är en av Kewenters nyare hästar, och sist ut i omhoppningen gick hon med stoet Gecurella. Slutresultatet blev en andraplats med Cickdown, Gecurella blev tia och Nimbus knep sistaplaceringen, det vill säga tolfteplatsen. Således kvalpoäng med alla tre.

Även Ebba Danielsson red tre hästar, men Validento fick 8 fel i grunden och därmed blev det två hästar till omhoppning. Bäst lyckades Danielsson med Chopard 19 som korsade mållinjen på 34,02 och blev trea. Eunomia gick i mål på 34,92 och blev sjua.

Julie Carlberg ny totalledare

Strömsholmsryttaren Julie Carlberg och CCStud’s Fidelity red in på fjärdeplatsen på tiden 34,21 och tog med det resultatet ledningen i den aktuella ställningen inför finalen av Morgondagens vinnare. Julie Carlberg ligger nu på 65 poäng, tätt följd av kvalsegraren Kajsa Björe som har 63 poäng. Ebba Kewenter som hittills har befunnit sig under kvalstrecket, klättrade med dagens resultat upp en bra bit över strecket med Cickdown.

Morgondagens vinnare är öppen för ryttare födda 2002 eller senare. Fem kvalomgångar har nu ridits och den sista och sjätte inför finalen i Scandinavium går i Borås kommande helg. Totalt går 16 ekipage vidare till finalen under Gothenburg Horse Show. Ryttare som kvalar med flera hästar får välja en häst att rida i finalen.

Hela resultatlistan

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden