Världen
10 februari 2021 08:33

Känt hoppryttarpar stängs av efter övergreppsanklagelser

Under utredningVärldscupvinnaren och OS-ryttaren Rich Fellers har tillsammans med sin fru stängts av efter anklagelser om övergrepp. Det är en juniorryttare och tidigare elev som har anmält paret, som nu utreds av US Center for safe sport.

Känt hoppryttarpar stängs av efter övergreppsanklagelser
Rich Fellers och Flexible. Foto: Roland Thunholm

Amerikanen Rich Fellers vann världscupfinalen 2012 med hästen Flexible och representerade USA på OS i London samma år. Tillsammans med frun Shelley Fellers, 54, driver Rich Fellers, 61, Rich Fellers Stables LLC i Oregon City, Oregon, USA.

Paret stängdes under tisdagen av och utreds just nu av US Center for safe sport efter anklagelser om övergrepp. Det är Rich Fellers tidigare elev, en 18-årig juniorryttare, som har lämnat in en anmälan med hjälp av sin advokat Russ Prince. Detta enligt tidningen The chronicle of the horse.

Advokaten har skickat följande uttalande till The chronicle of the horse:
”Jag flyttade till Oakland Stables i Wellington, Florida, i slutet av 2020 för att fortsätta med min träning”, sa Kehring. ”Sedan jag kom hit har Darragh Kenny och Hardin Towell varit helt otroliga. De har givit mig en trygg plats för att träna och utvecklas som ryttare. Jag förstår att alla vill spekulera om min tidigare tränare och under vilka omständigheter jag lämnade, men snälla gör inte det. Min familj och jag uppskattar om alla kan lämna oss i fred. För närvarande har jag deltagit i den process som funnits tillgänglig, jag har svarat på frågor från US Center for safe sport, och jag tittar framåt med fullt fokus på min ridning och de fantastiska möjligheter som ligger framför mig.”

US Center for safe sport lyder under USA:s olympiska kommitté och har ansvaret för att utreda anmälningar om psykiska, fysiska och sexuella övergrepp med syftet att alla barn och ungdomar ska vara trygga i utövningen av sin sport.

Rich Fellers har via sin advokat avböjt att kommentera.

Amerikanska ridsportförbundet, USEF, har lämnat följande kommentar till The chronicle of the horse:
”USEF tar anklagelser om övergrepp mycket allvarligt, och stödjer den tillfälliga avstängning som US Center for safe sport utfärdat. Viktigast av allt är att vi respekterar de inblandades privatliv att processen är konfidentiell.”

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden