Dressyr
4 december 2020 06:25

Karin Persson flyttar hem från USA – siktar på dressyreliten

ÅtervändareEfter åtta år i USA som professionell dressyrtränare och ryttare flyttar Karin Persson hem till Sverige. Hon tar plats som beridare och tränare hos Mads Hendeliowitz på Segersta Equestrian, med målet att etablera sig i den svenska dressyrens toppskikt.

Karin Persson flyttar hem från USA – siktar på dressyreliten
Karin Persson vänder hemåt efter åtta år i USA. Foto: Pam Davies

− Jag är jätteglad för tiden i USA, jag har fått ett ovärderligt kontaktnät men framförallt självförtroendet att göra en egen satsning. På Segersta Equestrian får jag möjlighet att rida och träna dagligen på en professionell anläggning tillsammans med Mads, som kan ge mig nytt perspektiv och utveckla mig vidare, säger Karin Persson i ett pressmeddelande från Segersta Equestrian.

Med till Sverige tar hon med sig stjärnskottet Guiliano B, eller ”Liam” som han kallas till vardags, en 9-årig holländsk valack efter Bon Bravour och Elcaro, som fått stor uppmärksamhet på andra sidan Atlanten.

− Liam är ganska liten, bara 165 cm, men besitter en enorm talang för det svåra och är superbegåvad när det kommer till piaff och passage. Som unghäst har han fått mycket uppmärksamhet och nått stora framgångar. Som 5-åring var han bland annat tvåa i Nationella mästerskapen. Han vann Devons 5-års championat på 82 procent och 2016 utnämndes han till ”Horse of the Year”. Sen drog han på sig skador, så jag har gett honom tid. Nu är han redo för större utmaningar och planen är att börja med Lövsta Future Challenge, berättar Karin.

201203 Karin_persson_1, Foto Pam Davies
Karin Persson och Guiliano B på tävling i USA Foto: Pam Davies

I USA pendlade Karin mellan New York och Wellington. Hon har ett nära och långvarigt samarbete med Louise Nathhorst och har tränat regelbundet för Tinne Vilhelmson, Ulf Möller, Oded Shimoni och Chris Theallet. Bland hennes senaste meriter återfinns flertalet segrar och placeringar i Lilla rundan i Wellington FL, Devon VA och Saugerties NY.

Karin är licensierad C-tränare i dressyr och var en av talangerna i Svenska Ridsportförbundets TROJKA-projekt. 2009 och 2012 tog hon brons i lag-SM i dressyr och hon har kvalificerat flertalet hästar till final i Breeders Trophy och Folksam Scandinavian Open.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden