Dressyr
11 september 2012 15:36

Kittel föreläser på GDF

Patrik Kittel är en av flera toppryttare som kommer att föreläsa på Global Dressage Forum (GDF) den 29-30 oktober i holländska Hooge Mierde.

Patrik Kittel föreläser om hur man hittar och tränar en framtida topphäst. Publiken kommer att få höra hur Patrik gör för att behålla fokus under press, och hur hans träningsprinciper ser ut.

Kittel är inte ensam svensk bland föreläsarna, även Barbro Ask Upmark kommer att vara på plats för att prata om ”the Dressage Simulator” tillsammans med Bill Greenwood, uppfinnaren av simulatorn. Barbro har även med sig en av sina elever.

Tyska OS-ryttaren Helen Langehanenberg och tränaren Jonny Hilberath kommer att prata om, och visa upp, det tyska systemet. Langehanenberg rider flera av sina yngre stjärnor och ger en inblick i hur tyskarna planerar att ta sig tillbaka överst på prispallen, där de förr ofta återfanns.

OS-domaren Stephen Clarkes föreläsning heter ”Den perfekta tian”, där han hoppas på att man ska kunna hylla den utveckling dressyren gjort, och även blicka framåt.
 
Ingrid Klimke, tysk Grand Prix-ryttare i dressyr och OS-guldmedaljör i fälttävlan, delar med sig av sina unika erfarenheter och hur hon tränar sina hästar – särskilt användningen av cavalettibommar och mindre hinder, som hon använder med alla sina hästar, oavsett disciplin.

Holländska Adelinde Cornelissen är på plats och föreläser om hur hennes ridning utvecklats genom att hon förbättrat sin egen kondition och smidighet på ett annorlunda sätt. Arrangören lovar att publiken kommer att få se Adelinde på ett sätt de aldrig har sett den tidigare världsettan förut.

Tristan Tucker, tränare från Australien, pratar om hur man kan träna sina hästar för prisutdelning och holländska Inga Wolframm berättar om forskning på temat harmoni mellan häst och ryttare.
Holländaren Jarko Dun, fysioterapeut för hästar, kommer att prata om sitt huvudintresse – hur man kan göra tävlingshästar mer atletiska. Dessutom ska OS i London summeras ur dressyrsynvinkel.

Läs mer

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar