Dressyr
22 april 2023 22:41

Kittel och Nilshagen på pallen i Hagen

InternationelltDe båda OS-ryttarna och EM-medaljörerna Patrik Kittel och Therese Nilshagen gav starka formbesked när det reds fyrstjärnig Grand Prix Special i tyska Hagen på lördagen.

Kittel och Nilshagen på pallen i Hagen
Therese Nilshagen och Dante Weltino OLD. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Patrik Kittel och Forever Young HRH (WESTF sto f 2012 e Fürst Fugger u Deflorata HRH e Don Bosco, uppf Jörn Heinrich Hormann, äg Patrik Kittel och Arlette Jasper-Kohl) slutade tvåa i Specialen medan Therese Nilshagen och Dante Weltino OLD blev trea.
– Man kan säga att allt känns mycket bra. Väldigt bra gjort av dem, säger Sveriges förbundskapten Bo Jenå till Svenska Ridsportförbundet, SvRF.

Patrik Kittel och Forever Young slutade på 75,808 procent med Nilshagen fick 75,277 procent.

– De har varit mycket bra här också men det blev missar i bytena i vartannat i båda klasserna så där får vi hem och träna lite men i övrigt har han gjort allting rätt och varit väldigt fin, säger Bo Jenå om Nilshagens program.

När det gäller Kittel är förbundskapten extra nöjd med att ryttaren har ännu en mästerskapsaktuell häst vid sidan av Touchdown.
– Det betyder mycket att han har två så fina hästar på hög internationell nivå. Just vad gäller laguttagning är det väldigt bra och vi jobbar på att fler ryttare ska kunna ha den situationen, säger Bo Jenå till SvRF.

I en Grand Prix tidigare under meetinget blev Therese Nilshagen/Dante Weltino Old femma och Patrik Kittel/Forever Young HRH trea.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden