Avelsnyheter
21 april 10:22

Kittel testar danska talanger

Patrik Kittel är klar som testryttare för 5-åringarna på danska unghästchampionatet nästa år. Han tar över uppdraget efter världstrean Dorothee Schneider.

Kittel testar danska talanger
Patrik Kittel får prestigeupdraget i Herning nästa år.

Danska unghästchampionatets 24 främsta 5-åringar i dressyr kommer nästa år att ridas av Patrik Kittel under två dagar i Herning. 

Under årets championat hade världstrean Dorothee Schneider samma uppdrag. Även Charlotte Dujardin och Carl Hester har tidigare testridit Dansk Varmblods talanger, likaså Jan Brink som var senaste svensk på posten. I år stod Henrik von Eckermann för det svenska inslaget då han testade hopphästarna.

– Vi tycker att det är fantastiskt att återigen kunna attrahera en världsstjärna. Vi var otroligt glada för Dorothee i år, men vi är samtidigt säkra på att Patriks erfarenhet bidrar till att vi får stor glädje av honom, säger Dansk Varmblods Casper Cassøe Krüth till Ridehesten.

En olympisk stjärna?
OS- och VM-ryttaren Kittel var under några år i rad testryttare för 4-åringarna vid Breeders Trophy. Förra året tog Charlotte Dujardin över och hon kommer tillbaka även i år. Patrik Kittel berättar för Horse2Rider att han gillar jobbet.
– Jag var testryttare i Sverige i tre år och jag älskade det. Varje gång du sitter på en ny häst känner du nya saker, och du försöker under en kort stund att se hästen som en framtida olympisk stjärna.

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar