Sport
26 augusti 2017 19:19

Klart för hoppfinal på EM – grönt ljus för blågula

Startlistan inför morgondagens hoppfinal är klar. Douglas Lindelöw fick chansen via reservplats, men tackade nej. H&M All In och Mary Lou 194 är vetcheckade och redo.

Klart för hoppfinal på EM – grönt ljus för blågula
Upptravning mot finalen för Peder och Allan.

De 25 bästa ekipagen efter tre dagars hoppning fick en plats i EM-finalen, men några av ekipagen kommer inte till start. Bland dem finns Luciana Diniz med Fot For Fun 13 och Kevin Staut med Reveur de Hurtebise, som båda fanns med i täten men föll neråt via nedslag i går. Ingen av hästarna visades vid dagens inspektion. Inte heller finalklara Roger Yves Bosts Sangria du Coty visades.

Douglas Lindelöw har valt att tacka nej till finalen. Med Zacramento låg han på reservplats som nummer 27 och kom således med när tre ryttare strök sig.
– Vi diskuterade lite fram och tillbaka och kom fram till att spara Zacramento. Han går sin första säsong på den här höjden, säger Douglas till Sportbladet om beslutet.

Grönt ljus
Vid 17-tiden var det vetcheck på schemat för finalisterna.
Henrik von Eckermanns Mary Lou 194 såg stundtals lite giraffliknande ut när hon spejade över den intilliggande fotbollsplanen där en ensam funktionär rörde sig i sakta mak. Peder Fredricsons All In var även han på alerten och såg ut att ha bråttom tillbaka till stallet. Inga problem där inte – båda svenskhästarna accepted och klara.

Två hästar skickades till holding box, däribland nuvarande trean Shane Sweetnams Chaqui Z. Båda hästarna fick dock grönt ljus strax efter.

Efter att sämre placerade hästar har fyllt upp finalstartlistan till 25 stycken är den sämsta, som alltså startar först, med på 20,25 fel. I täten: Peder Fredricson och H&M All In, i ensamt majestät på noll fel.

Slutlig startlista EM-finalen

LÄS MER OM VAD SOM GÄLLER INFÖR FINALEN DÄR MEDALJER OCH EN MILJON KRONOR STÅR PÅ SPEL


Långhalsade Mary Lou höll koll i eftermiddags.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden