Sportnytt
30 juni 10:59

Klart med LFC-kval under Jönköping Horse Show

Dubbla kvalDet blir Lövsta Future Challenge-kval i både hoppning och dressyr under Jönköping Horse Show i oktober. För dressyren blir det sista chansen att ta en plats i finalen på Friends Arena.

Klart med LFC-kval under Jönköping Horse Show
Det blir dubbla LFC-kval i Jönköping i oktober. Foto: Malin Larsson

Ett av Lövsta Future Challenges mål är att bidra till kunskapsutbytet mellan hoppning och dressyr. Ett annat mål är att samarbeta med de bästa tävlingsarrangörerna i Sverige. I slutet av oktober slås två flugor i en smäll under Jönköping Horse Show, skriver Lövsta Future Challenge i ett pressmeddelande.

För dressyrryttarna blir det sista kvalet för säsongen och därmed även sista chansen att ta en plats i finalen på Friends Arena.

För hoppningens del blir det säsongsstart för U25-ryttarna som börjar sin resa mot finalen under Gothenburg Horse Show 2022.

− Vi ser fram emot att återvända till Jönköping. Vi hoppas även att kunna utnyttja tillfället att samla både hopp- och dressyrryttare för att de ska kunna inspireras av varandra, men vi får se hur smittoläget ser ut till hösten,  säger Emelie Broman Tegelberg, projektledare för Lövsta Future Challenge.

Lisen Bratt Fredricson, en av grundarna till Jönköping Horse Show ser även hon fram emot att välkomna morgondagens stjärnor till Elmia.

− Det jobbet Lövsta Future Challenge gör för att lyfta lovande ekipage är helt unikt. Det ger dem möjlighet att tävla med större atmosfär kring banan, med bra motstånd, det ger ekipagen bra utveckling mot ännu större mål i framtiden, säger Lisen Bratt Fredricson i pressmeddelandet.

Jönköping Horse Show äger rum 27-31 oktober. Biljetter beräknas släppas i augusti.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden