Hoppning
13 maj 2020 14:20

Klart med ny arrangör för SM i hoppning

Hopp-SMDet blir Falsterbo som får arrangera hopp-SM i år. Det var enda arrangören som anmälde sitt intresse för ett samlat hopp-SM efter att den tänkta arrangören backade ur.

Klart med ny arrangör för SM i hoppning
Nu är det klart vilken vattengrav som ska få ta emot SM-medaljörerna i hoppning. Här är det 2019 års kategori D-medaljörer Signe Svensson, Thea Gånehed och Philip Svitzer som badar. Foto: Roland Thunholm

I vecka 33, sista veckan på sommarlovet, blir det ett samlat hopp-SM i Falsterbo – om restriktionerna hävs så mycket att ett arrangemang är möjligt.
− Vi har sagt att vi kan köra ett SM utan publik, om det behövs, men det krävs ändå att vi får ha i alla fall 500 personer samlade, säger Elisabeth von Schrowe, Event Director för Falsterbo Horse Show.
− Vi har ju också goda möjligheter att hålla deltagarna separerade, eftersom vi har flera olika arenor.

Hon betonar att det inte blir något Falsterbo Horse Show, med mässa och andra kringarrangemang.
− Det här blir en helt annan sak, men många vill så gärna att tävlandet ska komma igång, så detta är vårt sätt att bidra.

SM:et avgörs 11-16 augusti för alla ålderskategorier av ryttare och delas upp på två parallella arrangemang.
– Vi är mycket glada över att Falsterbo vill arrangera SM, det blir ett ”once in a lifetime”-arrangemang, säger Jonas Holmberg, ordförande i Svenska Ridsportförbundets hoppkommitté, i ett pressmeddelande från förbundet.

– I Falsterbo känner vi att vi verkligen vill göra något för sporten med den situation som alla ryttare, ägare, hästskötare, tränare och fans hamnat i under coronapandemin. Det kommer bli mycket jobb, framförallt med logistikfrågor, men vi är säkra på att vi kan arrangera detta på ett bra och säkert sätt. Det är både roligt och inspirerande att ha ett mål att arbeta mot, säger Jana Wannius, ordförande för Falsterbo Horse Show.

Utomhus-SM i hoppning kommer att arrangeras som två separata arrangemang på två olika delar av det stora evenemangsområdet, som vanligen huserar Falsterbo Horse Show. På den ena delen avgörs SM för seniorer, young riders och juniorer. På den andra delen avgörs SM för ponny och children.

I början av veckan rids dessutom kval till Folksams unghästklasser i hoppning, 4-6 år.

Sedan det samlade hopp-SM i Norrköping i juli blåstes av har Svenska Ridsportförbundet sökt nya arrangörer, och Falsterbo Horse Show var ensamt om att söka alla hopp-SM.

Nu söker Svenska Ridsportförbundet arrangörer som kan tänka sig att arrangera speciella SM-kvaltävlingar distrikt för distrikt, inom ramen för de restriktioner som finns under coronapandemin. Separat information om detta kommer senare denna veckan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden