Hoppning, Ponny
24 maj 18:04
Ridsportplus

Klartecken för Baltic Cup i Växjö

StortävlingKonkursen i Växjö Hästsportcenter påverkar inte klubbens möjligheter att genomföra en internationell tävling i juni med Baltic cup.
– Det enda på den nya arenan som berörs är tävlingsstallarna, och vi har fått klartecken att använda dem, säger tävlingsledare Tobias Jönberg.

Klartecken för Baltic Cup i Växjö
Leiah Cissig, här med C-ponnyn Woodfield Night Light. är en av de anmälda till Baltic Cup i Växjö. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Det har gått drygt två veckor sedan pengarna tog slut för Växjö Hästsportcenter, ett bolag helägt av Växjöortens Fältrittklubb, och bolaget försattes i konkurs på egen begäran.
  Strax innan hade Växjö kommun polisanmält bolaget både för att ha vilselett kommunen när det gällde hur bygget fortskred, liksom för förfarandet kring inköpet av en fyrhjuling, där kommunen menar att Växjö Hästsportcenter ska ha förfalskat en faktura.

  Men denna turbulens påverkar inte planerna på att genomföra en internationell tävling för häst och ponny med Baltic Cup den 12–16 juni.

  Att alla dokument kring tävlingen blev klara först i tisdags berodde främst på ovana hos arrangörerna, och hade inget med konkursen att göra, säger tävlingsledare Tobias Jönberg.

  – Tävlingsplatsen är föreningens, och det enda som tillhör bolaget är tävlingsstallarna, och där har vi klartecken från konkursförvaltaren att använda dem.
  – Och vi har hela tiden varit tydliga med att tävlingen skulle genomföras.

  Kort tid för anmälan

  Redan på söndag stänger möjligheten till anmälan, och trots att allt gått snabbt har många ryttare anmält sitt intresse för tävlingen.
  Under fredagseftermiddagen fanns 100 svenska ekipage på listan. Eftersom Baltic cup i grunden är en lagtävling är det Svenska Ridsportförbundet som tar ut vilka ekipage som får starta, och det väntas ske i nästa vecka.

  Vi har förberett för 400 stallplatser, och vi hoppas på 300-350 ekipage

  Tobias Jönberg


  Dessutom tillkommer ekipage från de övriga nordiska länderna, och förhoppningsvis ett och annat ekipage från länder längre bort.
  – Vi har förberett för 400 stallplatser, och vi hoppas på 300-350 ekipage. Eftersom det är en internationell tävling måste alla hästar vara uppstallade under tävlingarna, och dessutom är det en del annat som skiljer sig, med besiktning och liknande. Men vi vill inte heller avskräcka någon från att delta. Så stora skillnader är det inte, säger Tobias Jönberg.

  – Senast Sverige var värd för Baltic cup var 2019, då Helsingborg arrangerade, så det känns fantastiskt roligt att Sverige är tillbaka som arrangörer och att det sker här i Växjö, säger han.

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden