Hoppning
11 april 12:56

Klubb utesluten ur första elitomgången efter Disciplinnämndens beslut

BeslutDen första omgången i Folksam Elitallsvenska södra zonen har fått en ny resultatlista. Detta efter att det andraplacerade laget uteslutits i efterhand sedan övriga klubbar anmält att lagets ena ryttare inte varit bosatt i Sverige så som reglerna kräver.

Klubb utesluten ur första elitomgången efter Disciplinnämndens beslut
Laget utesluts i efterhand från den första omgången av Folksam Elitallsvenska. Arkivbild: Roland Thunholm

Folksam Elitallsvenska drog igång för ett par veckor sedan. I den södra zonen ser resultatlistan numera annorlunda ut efter ett beslut från Disciplinnämnden.

Enligt Svenska Ridsportförbundets site  gäller det en överklagan som Disciplinnämnden nu har tagit ställning till. Överklagan, från sex lag i den sju lag stora zonen, gällde överdomarens beslut att låta en av ryttarna i andraplacerade Skyrup Country Club Ryttarförenings lag att starta.

Lagmedlemmen har inte varit bosatt i Sverige som reglerna kräver. Enligt dessa ska ryttare ha giltig svensk tävlingslicens och vara svensk medborgare, eller sedan minst ett år innan första kvaltävlingen stadigvarande bosatt i Sverige.

Får fortsätta i serien

”Det är i ärendet utrett att den aktuella lagmedlemmen varken är svensk medborgare eller sedan 1 år stadigvarande bosatt i riket. Laget har därför brutit mot reglerna för Elitallsvenskan. Laget utesluts ur omgången och resultatet för laget i den första omgången ska vara 0 poäng”, skriver Disciplinnämnden.

I ett yttrande ber klubben om ursäkt för det inträffade och förklarar att det var ett misstag. Ryttaren har varit bosatt i Sverige sedan årsskiftet och tävlar för klubben. Skyrup Country Club RF får fortsätta att delta i serien under våren.

Vellinge HF vann premiäromgången. Ny tvåa är IM Sportriders och ny trea är Österlens RK.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-