Sverige
21 september 2022 12:07

Koll på Ridsportsverige: Fullspäckad höst rivstartar med hovslagarevent

KalendariumEvenemangen, clinicarna och seminarierna avlöser varandra under september. Här kommer en sammanställning över de största händelserna i månadsskiftet september/oktober.

Koll på Ridsportsverige: Fullspäckad höst rivstartar med hovslagarevent
Cathrine Laudrup-Dufour sitter upp på de 4-åriga dressyrhästarna under SWB Equestrian Weeks. Foto: Roland Thunholm

23 september: Hovhelg på Flyinge

Kunskapsevenemanget Nordic Hoof Summit äger rum på Flyinge, med programpunkter för hovslagare, veterinärer, uppfödare, och alla andra som vill lära sig mer.
Länk >>

25 sept: Häst i balans

Veterinär Annelie Hellström har clinic om förebyggande hästhälsovård hos Söderhamnsortens Ryttarförening. Dagen efter är det fortbildning för yrkesverksamma.
Länk >>

27 september: Breeders

Dressyren inleder SWB Equestrian weeks, och lördag 1 oktober är det dags för Cathrine Laudrup-Dufour att sitta upp på de 4-åriga dressyrhästarna.
Länk >>

27 september: Om hästhälsa

SLU i Skara har seminarium på Axevalla om varför våra hästar mår dåligt när de har det så bra, med två etologer, en agronom, en veterinär och en filosof.
Länk >>

30 september: Ridborgaretapp

Sista dag att rapportera in resultat i etapp tre av Ridborgarmärkestävlingen. Bästa förening vinner en oxer med grind i etappris.
Länk >>

30 september: Underlagstour

Sista dag för anmälan till Svenska Ridsportförbundets fem kurser kring underlag på olika ställen i södra Sverige under oktober, bland annat Lund, Borås och Södertälje.
Länk >>

30 september: Elitfölauktion

29 dressyrstammade föl går under klubban på SWB:s elitfölauktion denna dag, och en vecka senare är det dags för 24 hoppföl. Bud kan lämnas både på plats och online.
Länk >>

1 oktober: Pengar till skånska ston

Ägare till 3-åriga SWB-ston i Skåne som har fått diplom och är dräktiga kan söka bidrag från Amilons fond. Länskommittén för Häst i Skåne tar emot ansökningarna.
Länk >>

Denna artikel publicerades första gången i Ridsport nummer 16/2022.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden