Sportnytt
23 juli 2014 13:52
Ridsportplus

Kolla in nästa års EM-arena

Ņrets Chio Aachen har precis stängt portarna. Nu tar förberedelserna inför nästa års samlade EM fart på allvar. Här kan du se lite av vad som väntar deltagare och besökare i den tyska staden nästa år.

Kolla in nästa års EM-arena
Aachens stora gräsbana är just stor. Och läktarna runtomkring tar över 40 000 åskådare och brukar var fyllda större delen av Chio Aachen.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Chio Aachen har profilerat sig som världens årliga ridsportfestival och kallas också för Lilla VM. En väloljad organisation, en väl fungerande tävlingsplats och tilltagna prispengar lockar dit världens bästa ryttare i flera discipliner. Bra shopping, mat för alla plånböcker och smaklökar, lättjobbat för medierna och festligheter på kvällarna för dem som orkar gör att över 360 000 personer har besökt tävlingarna varje år på senare tid. Den siffran kan jämföras med Falsterbos 63 000 besökare under årets tävlingar eller de drygt 90 000 som brukar besöka Gothenburg Horse Show. 

Nästa år blir det ett samlat EM i den tyska staden. Det kommer att bli en riktig hästfest. EM går mellan 11 och 23 augusti.

Text och foto: Annelie Frank

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden