Dressyr, Ridsport Play
2 augusti 2021 20:55

Kolla klippen: Lyckliga hemvändare

Bortom banornaBorta bra men hemma bäst. Gäller även när man är en berest OS-häst. Spana in klippen när dressyrens medaljörer återgår till att vara just hästar. Missa inte heller klippet där Patrik Kittel och hans Welly nu laddar om - med hjälp av morötter och en och annan gummianka.

Kolla klippen: Lyckliga hemvändare
Två tredjedelar av det brittiska dressyrlaget firade OS-bronsen med gräsrace - spana in de fartfyllda klippen. Foto: Privat

Stoet TSF Dalera, purfärsk dubbel olympisk mästare tillsammans med sin ryttare Jessica von Bredow-Werndl fick ett kärleksfullt välkomnande när hon återvände till Tyskland efter äventyret i Tokyo.

 

Bronsmedaljören i lag, En Vouge, belönades rikligt av sin ryttare Carl Hester, som såg till att valacken fick gå direkt från lastbilen raka vägen ut till sin väntande kompis i hagen.

Uppskattat av klippet att döma.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Carl Hester MBE (@carlhestermbe)

Dubble bronsmedaljören Gio, som av både sin ägarinna Charlotte Dujardin och de flesta andra även kallas Pumkin, såg även han ut att vara mer än nöjd ut över att vara tillbaka i gröngräset hemma på gården i Gloucestershire.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Charlotte Dujardin (@charlotte_dujardincbe)

Tyska Dorothee Schneider dokumenterade hela hemresen för hennes Showtime och lagkompisen, tillika individuella silvermedaljören Bella Rose. Välkomnandet hemma i Tyskland var rejält, med blommor, godsaker och ballonger i boxen. Huruvida det sedan även vankades hage framgår inte i klippet.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Dorothee Schneider (@dorotheeschneiderofficial)

Sveriges Patrik Kittel, som snöpligt tvingades stryka sig dagen före första kvalet, då Well Done de la Roche inte var fräsch, har nu även han landat på gården Eulenhof i Tyskland. Han skriver öppenhjärtigt om berg- och dalbanan i Tokyo, om vägen tillbaka till framtida mästerskap och inte minst om betydelsen av stöd och pepp han har fått de senaste veckorna.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Patrik Kittel (@patrikkittel)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden