Ridsport Play
6 juli 2022 15:21

Kolla klippet: ”20 år och för alltid min en på miljonen”

GuldhästTrots att Valegro lämnade tävlingsbanan för länge sedan är han still going strong – kolla in det här klippet där Charlotte Dujardin piafferar med sin 20-åriga rekord- och guldhäst.

Kolla klippet: ”20 år och för alltid min en på miljonen”
Charlotte Dujardin har skrivit boken "Flickan på den dansande hästen" som handlar om vägen till toppen med Valegro. Foto: Roland Thunholm

Charlotte Dujardin och då 5-årige Valegro blev ett ekipage 2007. Fyra år senare gjorde de mästerskapsdebut vid EM i Rotterdam, där de säkrade Storbritanniens första lagguld någonsin. Året efter slog duon till med dubbla OS-guld på hemmaplan i London – och tillsammans slog de världsrekord i Grand Prix, Grand Prix Special och Grand Prix Kür. Rekordet i küren satte de också på hemmaplan med 94,300 procent i London 2014.

Inte ett öga var torrt när den sagolika valacken, vars övergångar liknades vid smör, avtackades på Olympia 2016. Men takterna sitter i ännu – spana in klippet som Charlotte Dujardin har lagt upp på Instagram här under. ”20 år gammal och för alltid min en på miljonen”, skriver ryttaren om Valegro som fyllde 20 år på onsdagen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden