Hoppning, Ridsport Play
13 september 2022 20:12

Kolla klippet: Fenomenet Rolf-Göran Bengtsson

SegerrundaHan stöttade det svenska laget till både OS-guld och VM-guld, men i helgen fick han själv sitta upp i sadeln. Det gav en historisk seger till Sverige på anrika Spruce Meadows. Se klippet där Rolf-Göran Bengtsson och Ermindo visar vägen mot den blågula triumfen.

Kolla klippet: Fenomenet Rolf-Göran Bengtsson
Äntligen fick Rolf-Göran Bengtsson och Ermindo W vara med och avgöra på banan. Bilden är från EM i Riesenbeck. Foto: FEI/Christophe Tanière

Han var Sveriges livsviktiga lagankare på marken vid OS i Tokyo och VM i Herning – på anrika Spruce Meadows fick Rolf-Göran Bengtsson äntligen själv kliva upp i sadeln. Och som han gjorde det tillsammans med sin stjärnhäst Ermindo W.
– Att Rolf är med i laget och får vinna, han red så bra så jag vet inte vart jag ska börja beskriva det, ett fenomen, sa Henrik Ankarcrona när segern stod klar.

Se klippet där Roffe och Ermindo flyger fram på Spruce Meadows gigantiska gräsbana, och bidrar till att säkra Sveriges historiska Nations Cup-seger.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden