Hoppning, Ridsport Play
24 mars 09:16

Kolla klippet: Irland briljerade – inte Sveriges dag i League of Nations

InternationelltSverige tog sig inte vidare till andra rundan när League of Nations reds i Ocala under natten till söndagen. Peder Fredricson var den enda som satte en svensk nolla i klassen, där Irland tog hem segern. Här kan du kolla in vinnarlagets avgörande rundor i 1.60-hoppningen.

Kolla klippet: Irland briljerade – inte Sveriges dag i League of Nations
Daniel Coyle och Legacy ledde Irland till seger när årets andra omgång av League of Nations avgjordes. Foto: FEI/Richard Juilliart

Peder Fredricson och Alcapone des Carmille (SF val f -10 e Diamant de Semilly-Heartbreaker, uppf äg J Österdahl och S Söderstrand) var det enda svenska ekipaget som var felfritt i första rundan på den utmanande banan.

Det började i moll för svenskarna då första ekipaget, världsettan Henrik von Eckermann och Glamour Girl fick 8 fel och andra svenska ekipaget, Petronella Andersson/Odina van Klapscheut, blev uteslutet.

– Det var egentligen linjen med vattengraven vi hade problem med, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona till Svenska Ridsportförbundet.

Tvärstopp

Henrik von Eckermann kom lite ur balans med Glamour Girl, fick ett tramp i vattnet och tog med sig räcket bakom. För Petronella Andersson blev det tvärstopp, något teamet kliar sig lite i huvudet över.

– Petronellas häst har alltid hoppat vatten innan så där vet vi inte riktigt vad som hände, men det är ju hästar vi har att göra med. Vi får analysera det senare, säger Henrik Ankarcrona.

Amanda Landeblad och For Killy slutade på 4 fel innan Sveriges sista ryttare, Peder Fredricson, alltså såg till att det blev en snygg avslutning. Totalt hamnade Sverige på 12 fel i första rundan och blev därmed nia i den tio lag stora tävlingen. Tillsammans med Storbritannien fick svenskarna titta på när tävlingens andra runda reds.

Se irländarnas andra rundor i filmen nedan.

Resultat
Allt om serien hos FEI

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden