Ridsport Play
11 april 2021 06:20

Kolla klippet: ”Jag kommer att göra det här tills jag dör”

InspirationskällaHan gör halsbrytande räddningar i full galopp – vid 77 års ålder. Kärleken till hästarna har varit hans drivkraft hela livet. Australiensaren Kevin Wynne är en sann inspirationskälla. Se det hjärtevärmande klippet här.

Kolla klippet: ”Jag kommer att göra det här tills jag dör”
Kevin Wynne med sin "clerk pony". Foto: Skärmdump

Australiensaren Kevin Wynne började rida när han var åtta år gammal. Nästan 70 år senare är han ”still going strong” som ”clerk of the race course” vid Cranbourne Turf Club i Melbourne. Det innebär att han hjälper till med att hålla ordning på galoppbanan, vilket även inkluderar att fånga in galopphästar som blivit av med sina ryttare. Något som ledde till en viral succé efter Kevin Wynnes actionfyllda insats för ett par år sedan. Nu har Racing.com gjort ett längre tv-inslag om Kevin Wynne som en av galoppsportens ”unsung heroes”, hjältar i det tysta.

Kevin Wynne har älskat hästar i hela sitt liv – och vid 77 års ålder spränger han fortfarande fram i full galopp. Se det hjärtevärmande klippet här under.
– Jag kommer att göra det här tills jag dör, säger han.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden