Dressyr
20 maj 2020 14:25

Kolla klippet: Jeanna och Astoria i Junior Brielles nya musikvideo

ExtraknäckNär Sveriges hetaste indiepop-grupp Junior Brielle behövde ett dressyrekipage till sin purfärska musikvideo "Bäst i Sverige", gick frågan till Jeanna Högberg. Som lämpligt nog har hästen som är just det. Häng med bakom kulisserna under inspelningen där unghäststjärnan Astoria piafferar utanför ett gatukök.

Kolla klippet: Jeanna och Astoria i Junior Brielles nya musikvideo
Filmkarriärsdebuten är gjord för Jeanna Högberg och Breeders-vinnaren Astoria. Foto: Privat/Roland Thunholm

– Jag fick ett telefonsamtal för en tid sedan då managern till Junior Brielle undrade om jag kunde tänka mig att vara med i en musikvideo. Hans mamma hade föreslagit mig när han undrade om hon visste någon som kunde rida dressyr, berättar Jeanna Högberg.

Passande titel

Låten ”Bäst i Sverige” insåg hon snabbt var som klippt och skuren för en särskild häst hemma i stallet. Stoet Astoria (SWB e Sir Donnerhall II-Quaterback, uppf Hipponews Kb, Christina Olsson, äg Christina Olsson) har med Jeanna Högberg i sadeln tagit mänger med segrar – inte minst tre raka Breederstitlar – ekipaget har dessutom ridit flera finaler i unghäst-VM i dressyr.

– Titeln passar ju Astoria perfekt, även om låten har så klart en annan undermening. Den handlar om att även om du känner dig fel och värdelös och bara vill stänga in dig så finns det någon som ser ditt riktiga värde och att du är bäst, säger Jeanna Högberg som tog med sig Astoria till Vällingby centrum där videon spelades in en kväll tidigare i veckan.

Jeanna
Jeanna Högberg och Astoria väntar på att inspelningen vid gatuköket i Vällingby ska dra i gång. Foto: Privat

– Astoria skötte sig exemplariskt och promenerade även med David, en av sångarna i bandet, i mörkret, rakt emot ett par strålkastare och piaffade sedan med mig på trottoaren förbi ett gatukök. Vi hade en otroligt rolig och annorlunda kväll!

Prisad duo

Junior Brielle slog igenom med dunder och brak 2018, då musikjournalisten Fredrik Strage i både Dagens Nyheter och i TV4:s morgonsoffa hyllade debut-EP:n  ”Blod” som ”en enda lång gåshud”. Gruppen består av bröderna Gabriel och David Röhdin och duon vann 2019 GAFFA-priset som ”Årets genombrott” och nominerades även till ”Årets nykomling” under Grammisgalan samma år.

Här kan du se hela videon ”Bäst i Sverige”, med Jeanna Högberg och Astoria:

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden