Dressyr, Ridsport Play
15 november 2022 11:22

Kolla klippet: Klimkes makalösa vinnarrunda

Mångsidig segrareDet handlade om tysk dominans när världscupkvalet i Stuttgart avgjordes i helgen. Överst på prispallen - före dressyrdrottningen Isabell Werth – hamnade en rörd Ingrid Klimke.

Kolla klippet: Klimkes makalösa vinnarrunda
Ingrid Klimke och hennes Franziskus FRH segrade i världscuptävlingen i Stuttgart. FEI/Leanjo de Koster

När den den tredje etappen av den västeuropeiska ligans världscup reds i Stuttgart i helgen visade värdnationens ekipage framhovarna rejält. Allra mest 54-åriga Ingrid Klimke, femfaldig olympisk medaljör i fälttävlan och även en av ryttarna i det tyska bronslaget i dressyr på VM i Herning tidigare i år.

Precis som i Herning red Klimke 14-årige hingsten Franziskus FRH (-08, e Fidertanz II-Alabaster, uppf Elisabeth Albers, äg Wilhelm Holkenbrink) och publiken jublade högt redan före startsignalen i finalen. Ekipaget gjorde ingen besviken och levererade en ritt som landade på 83,440 procent. Siffror som visade sig förpassa Isabell Werth och hennes Quantaz till andraplatsen.

Klimke berättar för sajten Eurodressage att det var känslosamt att vinna just i Stuttgart. Segern kom 35 år efter att hennes far, dressyrlegenden Reiner Klimke vann med Pascal och 20 år efter hennes egen första Stuttgartseger med Nector van het Carlshof.

Resultat

Här kan du se segerritten:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden