Ridsport Play
6 april 2021 18:52

Kolla klippet: Lär dig stega med Edwina Tops-Alexander

Knäck kodenAustraliensiska Edwina Tops-Alexander är en av världens bästa hoppryttare. Nu har du chansen att lära dig stega med världsstjärnan som bjuder på sina bästa tips i ett pedagogiskt Instagramklipp. Spana in det här.

Kolla klippet: Lär dig stega med Edwina Tops-Alexander
Edwina Tops-Alexander jobbar dagligen med sina hästars steglängd. Foto: Skärmdump

I en mycket pedagogisk video på Instagram delar världsryttaren Edwina Tops-Alexander med sig av sina bästa tips när det kommer till att stega fram antalet galoppsprång på hoppbanan. Hon pratar också om faktorer som kan påverka galoppsprångens längd, så som om hindret är vänt bort från utgången eller om banan kanske lutar, om du kommer in kort eller långt och vilken typ av hinder du hoppar.

– Superviktigt är också att du lär känna galopppsprången hos din egen häst, vilket kan skilja. sig mycket mellan olika hästar, säger Edwina Tops-Alexander i klippet som du kan se här under.

För att få full koll på galoppsprången tipsar hon också om att jobba med att länga och korta galoppen i det dagliga arbetet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden