Dressyr, Ridsport Play
19 september 2023 18:56
Ridsportplus

Kolla klippet: Linda debuterar på Breeders”Vad har jag gett mig in på?”

In i hetluftenEn dryg vecka före Breeders i dressyr började Linda Andersson fundera på vad hon gett sig in på. ”Jag ser på de andra anmälda att vi inte spelar i samma liga, så visst är jag lite nervös”, säger Linda

Kolla klippet: Linda debuterar på Breeders”Vad har jag gett mig in på?”
Linda Andersson och Bon Chance. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Det är många namnkunniga ryttare som visar de 3-åriga dressyrhästarna på Breeders, men det finns också några som inte rider på heltid. En av dessa är Linda Andersson, boende på Orust.

  Nyligen delade hon sina funderingar i en Facebookgrupp.
  ”Får frågor som: Ska du rida själv? Asså ja?! :oj de va modigt! Nu undrar jag vad jag gett mig in på å vad jag eg ens har där å göra i det startfältet med flera stora namn.”

  − Jag ser ju att många i startfältet inte spelar i samma liga som jag, men jag har också fått mycket stöttning. Jag ser det inte som att vi ska tävla mot de andra utan att vi gör något tillsammans, jag och min häst, för att ge oss båda rutin, säger Linda till Ridsport.

  Bonchancelvst_e390_0651w
  Bon Coeur-dottern Bon Chance LVST visades av Magnus Johansson och blev högst bedömd bland dressyrtalangerna i Vänersborg. Foto: Yvonne Karlsson
  Linda Med Diplom
  Linda Andersson med diplomet som blev Breedersbiljett. Foto: Privat

  Hästen hon ska visa är Bon Chance LVST (SWB sto -20 e Bon Coeur u Sanscisous ue Sandreo, uppf Hannas Hästservice i Värmland AB, äg Linda Andersson). Hon köpte Bonnie som ettåring av uppfödaren.
  − Då gick hon på lösdrift och såg mest ut som en raggig åsna. Jag tittade på flera hästar men återvände till henne, för hon hade något speciellt.

  Linda lämnade bort Bonnie till Frida Reuterwall under fyra veckor i slutet av 2022 för att få hjälp med den första delen av inridningen eftersom hon själv varken hade ridbana eller hjälp att tillgå. Därefter har hon skött resten av utbildningen själv under våren fram till 3-årstestet i Vänersborg där det blev 48 poäng, diplom och biljett till Breeders.
  − Jag har fått god hjälp av min tränare Fredrik Böhling som jag tränar för digitalt. Jag frågade om han ville rida min häst under Breeders, men han har peppat mig att göra det själv.

  Har hittat en till i samma sits

  För Linda blir Breeders en helt ny upplevelse.
  − Jag har aldrig varit där, och min häst har jag mest grejat med hemma, men hon är en Lövstahäst och i höstas var vi på en talangrådgivning där hon fick fina omdömen och kommentarer.

  Bland de stöttande kommentarerna på Facebook har Linda också hittat ännu en person som inte heller är yrkesryttare och som ska visa sin 3-åring.
  − Jag tycker att det är kul om Breeders inte bara är ett ställe för proffsen.

  Vad händer om du får bud på din häst?
  − Jag tror inte att hon är till salu. Det är jättekul att ha en fin häst till sig själv, säger Linda Andersson.

  Linda Andersson och Bonnie

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 98 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden