Körning, Ridsport Play
8 januari 2021 18:41
Ridsportplus

Kolla klippet: Möt världsmästarens svenska hästskötare

YrkesvalHur är det att jobba som professionell hästskötare åt världens främste kusk? Vi har träffat enbetskusken Emma Osvald Olsson som jobbar för Boyd Excell, när hon gästade Skåne och sin gamla skola Bollerup. Missa inte klippet som är pepprat med tips och spännande anekdoter från världens tävlingsarenor.

Kolla klippet: Möt världsmästarens svenska hästskötare
Svenska Emma Osvald Olsson har arbetat många år som hästskötare år flerfaldige världsmästaren i fyrspann, Boyd Excell. Foto: Karolina Swärdh

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

I vanliga fall befinner sig Emma Osvald Olsson hos mästarnas mästare, australiern Boyd Excell och hans anläggning i Valkensvaard i Nederländerna.

Sent i höstas, alldeles innan Sveriges hårdare restriktioner infördes, träffade vår reporter Karolina Swärdh Emma Osvald Olsson på Bollerup, platsen där allt tog sin början i karriären som hästskötare.

Intervjun är inspelad utomhus och med skolledningens tillstånd.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden