Hoppning, Ridsport Play
21 november 13:04

Kolla klippet: Peder Fredricsons måndagsrutin

VälfärdPeder Fredricson har länge varit en av de ryttare som tagit välfärden hos tävlingshästar på största allvar - att hans mästarhäst All In gick barfota på lösdrift var något många i toppsporten förvånades över. I hans rutiner ingår att varje vecka checka av sina hästar, för att snabbt kunna se eventuella förändringar som behöver åtgärdas.

Kolla klippet: Peder Fredricsons måndagsrutin
Varje måndag checkar Peder Fredricson av sina hästars hälsostatus. Foto: Skärmdump Instagram

I ett klipp i sociala medier delar Peder Fredricson med sig av hur en typisk måndagskoll kan se ut på hans hästar – han longerar dem i grimma på hårt underlag för att kontrollera deras hull, muskler, päls och att de rör sig rent.

Fotvården är något som alltid är på tapeten på Grevlundagården, då flera av tävlingshästarna går barfota vilket kräver noggrann översyn.

På ett seminarium i samband med Jönköping Horse Show berättade Lisen Bratt Fredricson bland annat om detta sätt att starta veckan på Grevlunda.

Här kan du se klippet på Peders måndagsrutin:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden