Dressyr, Ridsport Play
24 april 2021 15:13

Kolla klippet: Rockande mästerskapsmedaljören Brentina död

InternationelltHon har vunnit världscupfinal, tagit OS-brons och VM-silver. Tidigare i veckan gick stoet Brentina bort. Här kan du se en film på en av hennes mest bejublade mästerskapskürer.

Kolla klippet: Rockande mästerskapsmedaljören Brentina död
Brentina och Debbie McDonald vid världscupfinalen 2005.

Brentina (HANN sto e Brentano II-Lungau, uppf W Rethorst, äg E. Parry Thomas) och Debbie McDonald var det första ekipaget från USA som vann en världscupfinal i dressyr. Detta var 2003.

Efter det fortsatte ekipagets framgångssaga med bland annat dubbla guld i panamerikanska mästerskapen, lagsilver och lagbrons på VM 2002 och 2006 samt lagbrons på OS i Aten 2004.

Nu berättar The Chronicle of the Horse att stoet har dött.

Ekipaget gjorde också succé vid världscupfinalen i Las Vegas 2005. Det var deras kür till rockiga toner av bland annat Aretha Franklins Respect som fick taket att lyfta. Det blev en tredje plats för ekipaget i den finalen.

Stoet pensionerade 2009 och valdes senare in i USA:s Hall of Fame för dressyr.

”Tack för allt du har gjort Brentina. Hoppas du springer på fälten och äter hur mycket du vill. Du är hästen i mitt liv,” säger Debbie McDonald till The Chronicle of the Horse.

Brentina blev 30 år gammal.

Se det rockiga klippet från världscupfinalen 2005 nedan. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden